ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντοπούλου σε Βαρουφάκη: Αν δεν θες εσύ, προτίθεμαι να δημοσιεύω εγώ τους διαλόγους στο Eurogroup

Για καθυστερημένη αντίδραση του Γιάνη Βαρουφάκη κάνει λόγο η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφορικά με την κίνηση του πρώην υπουργού να παραδώσει τους ηχογραφημένους διαλόγους από τις συνεδριάσεις του Eurogroup του 2015.

Η κ. Κωνσταντοπούλου κατηγορεί τον πρώην υπουργό γιατί δεν κατέθεσε τότε στη Βουλή, όταν εκείνη ήταν πρόεδρος, τους διαλόγους των υπουργών Οικονομικών για το ελληνικό ζήτημα. Αναφέρει επίσης, πως ακόμα και τώρα εκείνη είναι έτοιμη να δημοσιεύσει τις απομαγνητοφωνήσεις, «εάν θέλεις κάποιος άλλος να το κάνει για σένα»

«Πολύ αργά κ. Βαρουφάκη… Αυτές οι ηχογραφήσεις έπρεπε να έχουν κατατεθεί στο Κοινοβούλιο το 2015! Ανήκουν στον ελληνικό λαό και στο ελληνικό κράτος, δεν είναι προσωπική σου ιδιοκτησία. Αναρωτιέμαι γιατί δεν τις παρέδωσες σε εμένα όταν ήμουν τότε Πρόεδρος της Βουλής. Μήπως επειδή θα τις δημοσίευμα; Και πάλι προτίθεμαι να το κάνω, εάν θέλεις κάποιος άλλος να το κάνει για εσένα», έγραψε στα αγγλικά η κ. Κωνσταντοπούλου.

Την Παρασκευή ο Γιάνης Βαρουφάκης έβαλε «φωτιά» σε μια κατά τ’ άλλα προβλέψιμων τόνων συζήτηση για τα εργασιακά, καταθέτοντας το στικάκι με τις ηχογραφήσεις όλων των κρίσιμων Eurogroup του πρώτου εξαμνήνου του 2015.

Το στικάκι μπορεί να επιστράφηκε ως «απαράδεκτο» από τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, με το επιχείρημα ότι το Κοινοβούλιο δεν πρόκειται να γίνει «αχθοφόρος» και «βαστάζος» των ευθυνών του Γιάνη Βαρουφάκη, ο ίδιος ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 ωστόσο, «πέτυχε» να στρέψει πάνω του τους προβολείς της δημοσιότητας για τα «κατορθώματά» του το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Too little too late @yanisvaroufakis These recordings should have been submitted in 2015!They belong to the Greek people.I wonder why u didn’t submit them to me as Parliament President .Is it because I would publicize them? I’m still willing to,if u want someone else to do it 4 u

— Zoe Konstantopoulou (@ZoeKonstant) February 14, 2020

Related Articles

Back to top button