ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ: Η Ελλάδα μετατρέπεται σε χώρα απαξιωμένης εργασίας με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης

Το Κίνημα Αλλαγής σχολιάζει με ανακοίνωσή του τις αλλαγές τις που επιφέρει το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης και τονίζει πως η Νέα Δημοκρατία θα τους βρει απέναντί της

Το Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει μεταξύ άλλων, ότι είναι αναγκαίο η Ανάπτυξη να αφορά τη βελτίωση ζωής των εργαζομένων, αλλά και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Κατηγόρησε, επίσης, το αναπτυξιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, ότι μετατρέπει την Ελλάδα σε χώρα φθηνής και απαξιωμένης εργασίας.

Η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ:

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Είναι βαθιά πίστη και στόχος μας, ότι η Ανάπτυξη επιβάλλεται να αφορά άμεσα τους εργαζόμενους, την βελτίωση της ζωής τους, αλλά και την δημιουργία πολλών νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας. Η Ελλάδα δεν μπορεί να μετατραπεί σε χώρα φθηνής και απαξιωμένης εργασίας.

Δυστυχώς σημαντικό μέρος του Σχεδίου του Αναπτυξιακού Νόμου, που κατατέθηκε σε διαβούλευση, λειτουργεί σε αυτή την λογική, έρχεται να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο κ. Μητσοτάκης στον ΣΕΒ.

Τα άρθρα του Νομοσχεδίου που αφορούν ιδιαίτερα τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, επαναφέρουν την λογική της εσωτερικής υποτίμησης, μειώνουν δραστικά τα δικαιώματα και τις αμοιβές των εργαζομένων.

Αντί της διαφημιζόμενης «επιστροφής στην κανονικότητα», κυριαρχεί η υποπροστασία των εργαζόμενων, με σειρά χειρουργικού χαρακτήρα  παρεμβάσεων που οδηγούν στην απαξίωση των συλλογικών συμβάσεων και στην ενίσχυση της εργοδοτικής ασυδοσίας.

Το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει απόλυτα την Εθνική Γενική Σύμβαση και τις Κλαδικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά και την καθολική εφαρμογή τους σε όλες τις επιχειρήσεις είτε συμμετέχουν στις εργοδοτικές οργανώσεις είτε όχι.

Η Κυβέρνηση θα μας βρει απέναντι μέσα και έξω από την Βουλή!».


Related Articles

Back to top button
Close
Close