ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ για Κυμπουρόπουλο: Το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση έχει κατοχυρωθεί εδώ και δεκαετίες

Έντονη ειναι η αντίδραση του Κινήματος Αλλαγης, ύστερα από την κίνηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιου Κυμπουροπουλου να δώσει την έγκρισή του σε ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που αναφέρει ότι η ανθρώπινη ζωή ενός παιδιού «πρέπει πάντα να προστατεύεται, ξεκινώντας από τη στιγμή της σύλληψης».

Σε δήλωση του ο εκπροσωπος Τύπου του Κινηματος Αλλαγης, Παυλος Χρηστιδης τονίζει πως «το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση έχει κατοχυρωθεί δεκαετίες τώρα, με την υπογραφή των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Εφόσον η ΝΔ πιστεύει στο δικαίωμα αυτό, οφείλει να αφήσει τα μισόλογα και τις διακριτικές αποστάσεις από την ακραία, υπερσυντηρητική επιλογή του κ. Κυμπουρόπουλου».

Σε παρόμοιο τονο και η αναπληρώτρια εκπροσωπος Τύπου και αντιπρόεδρος του WOMEN PES, Ζέφη Δημαδαμα σε ανάρτηση της τονίζει πως «δεν είμαστε Πολωνία, Ουγγαρία! Η άμβλωση αποτελεί κεκτημένο μας απο το 1986 επί ΠΑΣΟΚ μετά από αγώνες του γυναικείου κινήματος. Δεν υπαρχει δεν ξερω, δεν είδα τί ψήφισα. Ή μήπως ξερω τι ψήφισα; 
Η κυβέρνηση ΝΔ συμφωνεί;»

Και ο Κοινοβουλευτικός Εκπροσωπος Μιχάλης Κατρίνης σημειώνει με αιχμή προς τη Νέα Δημοκρατία πως «το δικαίωμα των γυναικών στην #άμβλωση, υπό προϋποθέσεις, έχει ψηφιστεί στη χώρα μας από το #ΠΑΣΟΚ το 1986. Οι βουλευτές της ΝΔ τότε μιλούσαν για έγκλημα και ειρωνεύονταν περί νομιμοποίησης των βιασμών και των κλοπών! Χαιρόμαστε που άλλαξαν γνώμη, 35 χρόνια αργότερα».

Related Articles

Back to top button