ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως: Υποχρεωτική μόνο στις αίθουσες η μάσκα – Δωρεάν θα δίνεται στους μαθητές

Την κάλυψη του κόστους για τις μάσκες των μαθητών στα σχολεία, προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ενώ η υπουργός παιδείας αναφέρθηκε στο που θα είναι υποχρεωτική

Όπως δήλωσε σήμερα το πρωί, το υπουργείο Εσωτερικών έχει προετοιμάσει σχέδιο ώστε να καλυφθούν με μάσκες όλοι οι μαθητές της χώρας, για όσο διάστημα χρειαστεί, μέσω των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης. 

«Εμείς είμαστε έτοιμοι και αναμένουμε τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων για τις προδιαγραφές μετά και την χθεσινή εισήγηση τους για χρήση μάσκας από όλους τους μαθητές» τόνισε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν εντός των επόμενων ημερών ή ακόμα και ωρών.

Επισήμανε δε πως θα γίνουν 9.500 προσλήψεις για την καθαριότητα των σχολείων της χώρας. «Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με  την καθαριότητα και την ασφάλεια των παιδιών μας στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα» διαβεβαίωσε ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να παραταθεί το μέτρο της τηλεργασίας ή back office, για τους δημόσιους υπαλλήλους που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου και για τον Σεπτέμβριο. 

Κεραμέως: Υποχρεωτικές στους εσωτερικούς χώρους και όπου υπάρχει συνωστισμός

Μιλώντας σήμερα για τη χρήση τη μάσκας στα σχολεία από τους μαθητές και τους καθηγητές, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως διευκρίνισε σήμερα πως θα είναι υποχρεωτική στους εσωτερικούς χώρους και όχι στους εξωτερικούς, παρά μόνο αν παρατηρείται συνωστισμός.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ η κα Κεραμέως δήλωσε: «η χρήση της μάσκας θα είναι στους εσωτερικούς χώρους. Στους εξωτερικούς θα είναι μόνο αν υπάρχει συνωστισμός. Στους εξωτερικούς, στη γυμναστική ή στα διαλείμματα κ.ο.κ. δεν θα χρειάζεται τα παιδιά οποιασδήποτε ηλικίας να φοράνε μάσκα».

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close