ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρούγκαλος στον ΣΚΑΪ: Σκληρή κόντρα στο στούντιο με τους δημοσιογράφους

Με επεισοδιακό τρόπο ξεκίνησε η συνέντευξη του Γιώργου Κατρούγκαλου που εμφανίστηκε σήμερα στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ με τον Δημήτρη Οικονόμου και την Μαρία Αναστασοπούλου. 

Στον απόηχο της χθεσινής συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρα που «έσπασε» το εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στο κανάλι, ο υπουργός Εξωτερικών βρέθηκε σήμερα στο ίδιο στούντιο ξεκινώντας επιθετικά, αφού κατηγόρησε τον ΣΚΑΪ ότι έκανε πιο σκληρή αντιπολίτευση και από τη Νέα Δημοκρατία. Τα λεγόμενά του προκάλεσαν την αντίδραση των παρουσιαστών και η ένταση ήταν έκδηλη στο πλατό.

ADS

  «Γιατί επέλεξε να έρθει ο πρωθυπουργός μετά το εμπάργκο;» αναρωτήθηκε ο Γιώργος Κατρούγκαλος για να συμπληρώσει: «Ο Μητσοτάκης φυγομαχεί, δεν γίνεται συζήτηση σε προγραμματικό λόγο και, όλο το προηγούμενο διάστημα, εσείς εκφράσατε πιο δυναμική αντιπολίτευση από ότι η ίδια νέα  τη Νέα Δημοκρατία, πολλές φορές υπαγορεύατε τις θέσεις σας», είπε ο υπουργός με τους δημοσιογράφους να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους. 

  «Εμείς υπαγορεύαμε; Δεν είναι ωραίο αυτό που λέτε» σχολίασε ο Δημήτρης Οικονόμου. «Υπαγορεύαμε σε ποιον;» ρώτησε η Μαρία Αναστασοπούλου. Δεν αναφέρομαι σε εσάς που δουλεύετε στον σταθμό, εκτός αν βέβαια από επιλογή, θέλετε να ταυτιστείτε», ανταπάντησε ο κ. Κατρούγκαλος, αφήνοντας να εννοηθεί πως μιλά για τον ιδιοκτήτη του σταθμού, Γιάννη Αλαφούζο. «Δεν κάνουμε αντιπολίτευση (…) είμαστε δημοσιογράφοι και κάνουμε κριτική», του απάντησε ο Δημήτρης Οικονόμου, υπερασπιζόμενος την στάση που έχει τηρήσει όλο αυτό το διάστημα ο σταθμός

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών σχολίασε πως επειδή ένας τηλεοπτικός σταθμός χρησιμοποιεί δημόσια συχνότητα είναι υποχρεωμένος να είναι αντικειμενικός, σε αντίθεση με τις εφημερίδες που δεν χρησιμοποιούν αυτό το δημόσιο αγαθό. «Αυτή την υποχρέωση δεν την εκπληρώσατε το προηγούμενο διάστημα (…) συγκριτικά η “Καθημερινή” είναι η Pravda του ΣΥΡΙΖΑ» είπε χαρακτηριστικά.  «Η κριτική είναι υποχρέωση του δημοσιογράφου», πρόσθεσε, κατηγορώντας εμμέσως τον ΣΚΑΪ για στράτευση «όχι υπέρ ενός κόμματος αλλά υπέρ ενός μπλοκ ταξικών συμφερόντων».  

«Δεν θέλω να κάνω συνέντευξη με αυτούς τους όρους», του απάντησε ο Δημήτρης Οικονόμου. «Προσβάλλετε έναν σταθμό με 600 εργαζόμενους», είπε η Μαρία Αναστασοπούλου. Στη συνέχεια βέβαια οι τόνοι έπεσαν και στη συζήτηση μπήκε και η υποψήφια της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάνη,  αλλά κ. Κατρούτκαλος επέμεινε πως υπάρχουν μέσα ενημέρωσης που συνδέονται «στενά» με το παλιό κομματικό σύστημα και τα συμφέροντα. «Περίμενα χθες να ρωτήσετε για τις προγραμματικές διαφορές με τη ΝΔ», είπε σχολιάζοντας τη χθεσινή συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στη Σία Κοσιώνη και τον Αλέξη Παπαχελά, κάνοντας λόγο για προσπάθεια αποδόμησης εκ μέρους του σταθμού.

Related Articles

Back to top button