ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης για Άδωνι: Ακριβός στα πίτουρα και φθηνός στο αλεύρι

Με ανακοίνωση του, ο Μιχάλης Κατρίνης, Υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης και Επενδύσεων του Κινήματος Αλλαγής, ασκεί κριτική στον Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο κ. Γεωργιάδης ορθώς ανέστειλε τη λειτουργία των εισπρακτικών εταιριών στη δύσκολη αυτή συγκυρία για τη χώρα και τους πολίτες.

Η προαναγγελία του υπουργού Ανάπτυξης συνοδεύτηκε από τον καταιγισμό τηλεοπτικών εμφανίσεών σε όλες τις τηλεοπτικές εκπομπές της πρωινής ζώνης για να «διαφημίσει» την απόφασή του.

Ο κ. Γεωργιάδης δεν μας είπε τι προτίθεται να κάνει για τους αδύναμους δανειολήπτες, σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτουν οι τράπεζες και οι εταιρίες διαχείρισης απαιτήσεων (funds) για να ρυθμίσουν τα δάνεια, ώστε να μην οδηγηθούν οι δανειολήπτες σε αδιέξοδο και τα δάνεια σε «κοκκίνισμα».

Ο κ. Γεωργιάδης δεν μας είπε τι θα κάνει με την προστασία της πρώτης κατοικίας που λήγει στις 30 Απριλίου, στο αποκορύφωμα δηλαδή της κρίσης λόγω της πανδημίας.

Την ίδια στιγμή που έσπευσε να μας «ενημερώσει» για την προσωρινή αναστολή πλειστηριασμών (λόγω της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων), ο κ. Γεωργιάδης ξέχασε να μας διευκρινίσει αν θεωρεί ακόμα τη γενική αναστολή πλειστηριασμών «ζημία για την οικονομία». Ποτέ δεν είναι αργά.

Θεωρούμε επιβεβλημένη την απόφαση του κ. Γεωργιάδη για την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των εισπρακτικών εταιριών. Περιμένουμε, ωστόσο, από τον υπουργό Ανάπτυξης να κάνει επίδειξη πολιτικής ισχύος εκεί που πραγματικά χρειάζεται

Related Articles

Back to top button