ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης: «Καλώ τον Μητσοτάκη να προχωρήσει στην άμεση αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους»

«Καλώ τον πρωθυπουργό να μην αμαυρώσει αυτήν την εθνική μας παρακαταθήκη», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Στην άμεση αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, καλεί τον πρωθυπουργό, με ανάρτησή του στο Twitter, ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Η Ελλάδα υπήρξε πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας ως προς την τήρηση του διεθνούς δικαίου και τους αγώνες των λαών για ανεξαρτησία. Καλώ τον πρωθυπουργό να μην αμαυρώσει αυτήν την εθνική μας παρακαταθήκη», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ:

««Δεν είναι ο σωστός χρόνος», δήλωσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την αναγνώριση Παλαιστινιακού κράτους, αλλά θα ήθελε να το κάνει κάποτε, μετά την τήρηση ενός οδικού χάρτη.

Ποιον οδικό χάρτη εννοεί; Τον οδικό χάρτη του Νετανιάχου; Τον οδικό χάρτη των εποικισμών που έχει καταδικάσει ο ΟΗΕ;

Οδικός χάρτης στη σφαγή ενός λαού δεν υπάρχει.

Ούτε υπάρχει πιο σωστός χρόνος από τώρα που όλη η Ευρώπη κινητοποιείται και ήδη τρεις χώρες, Ισπανία, Ιρλανδία, Νορβηγία προχώρησαν στην αναγνώριση.

Καλώ τον πρωθυπουργό να αφήσει τις υπεκφυγές και να προχωρήσει στην άμεση αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους, που αποτελεί εχέγγυο ειρηνικής συμβίωσης του ισραηλινού και του παλαιστινιακού λαού στη Μέση Ανατολή.

Η Ελλάδα υπήρξε πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας ως προς την τήρηση του διεθνούς δικαίου και τους αγώνες των λαών για ανεξαρτησία. Καλώ τον πρωθυπουργό να μην αμαυρώσει αυτήν την εθνική μας παρακαταθήκη».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button