ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καρίπογλου: «Ντροπή και αίσχος η παραμονή του Τσιάρα στην κυβέρνηση»

Ανάρτηση-καταπέλτη κατά του υπουργού δικαιοσύνης, έκανε ο πρώην πολιτευτής της ΝΔ και γνωστός δικηγόρος, Αντύπας Καρίπογλου.

Δείτε τι έγραψε:

Ο απίθανος Τσιάρας, στο πλαίσιο της “αφστηροποίησης” με την οποία, λόγω της αγραμματοσύνης, του έμφυτου λαϊκισμού και της ανευθυνότητάς του, έχει αντικαταστήσει κάθε λογική, κάθε επιστημονική άποψη και κάθε αίσθηση δικαίου, προσέθεσε στο άρθρο 187 ΠΚ διάταξη (παρ. 6) με την οποία ορίζεται, με αναδρομική ισχύ μάλιστα, ότι “Στις περιπτώσεις καταδίκης για αξιόποινες πράξεις του παρόντος άρθρου, καθώς και για τα συναφή αδικήματα που συνεκδικάστηκαν με την ίδια απόφαση, η ποινή δεν αναστέλλεται ούτε μετατρέπεται με κανέναν τρόπο, τυχόν δε ασκηθείσα έφεση δεν έχει αναστέλλουσα ισχύ.”.
Η διάταξη είναι εξώφθαλμα αντισυνταγματική και οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της Ελλάδας από την ψήφισή της απέχουν από την εκδίκαση τέτοιων υποθέσεων, με προφανείς συνέπειες. Ήδη εκδόθηκαν δυο δικαστικές αποφάσεις (προς τιμήν των δικαστών του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά και του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιώς) με τις οποίες τα δικαστήρια αρνήθηκαν να εφαρμόσουν την διάταξη αυτή, ως αντικείμενη στο άρθρο 25 Σ.
Ο Τσιάρας, όμως, κωφεύει σε κάθε αίτημα να αλλάξει επιτέλους την άθλια αυτή διάταξη και περιφέρεται στα κανάλια ως δικαστής Ντρεντ που θα μας κλείσει όλους μέσα για να επιβάλει τον νόμο και την τάξη. Είναι ντροπή και αίσχος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη η παραμονή αυτού του ολετήρα της δικαιοσύνης στο υπουργικό συμβούλιο.

Related Articles

Back to top button