ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καραμάνου κατά ΚΙΝΑΛ: Θα ήταν πιο έντιμο να με παραπέμψουν για την Συμφωνία των Πρεσπών

Μετά την κα Σχοιναράκη, απάντηση στο ΚΙΝΑΛ δίνει και η πρ. Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άννα Καραμάνου.

Δείτε αναλυτικά την απάντηση της Άννας Καραμάνου:

Στην ακατάληπτη ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ περί διαγραφής και αντικατάστασής μου στη Γραμματεία του Δικτύου Ισότητας.

Τα περί σύμπραξης και συμμαχίας μου με τη ΝΔ είναι τουλάχιστον αστειότητες και ευφάνταστες κατασκευές, ενός κομματικού μηχανισμού που δεν γνωρίζει καν περί ποίου συλλόγου πρόκειται. Ομιλεί περί Επιτροπής Γυναικών της Βουλής & για γυναίκες που διετέλεσαν βουλευτές και ευρωβουλευτές, ενώ, υποθέτω, αναφέρεται στις εκλογές της 26.09.2018, του διακομματικού Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών, στον οποίο αναδείχθηκε πρώτη σε σταυρούς η πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ και νομάρχης Ηρακλείου Κρήτης Ευαγγελία Σχοιναράκη και όχι η προτεινόμενη από τον κ. Κεγκέρογλου & Χριστοδουλάκη Έφη Μπέκου. Προσωπικά, υποστήριξα εξίσου και τα δύο στελέχη, όπως ακριβώς είχε αποφασιστεί από το Δίκτυο Ισότητας του ΚΙΝΑΛ, στη συνεδρίασή της 20.09.2018. Δεν έκανα καμία απολύτως διάκριση μεταξύ των δύο. Δεν υπάρχει καμία περί του αντιθέτου μαρτυρία και πώς να υπάρξει άλλωστε.

Στην ανάδειξη του προεδρείου από το 12μελές ΔΣ του ΠΣΓ συμμετέχουν γυναίκες από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Κόμμα Κεντρώων και 3 μέλη από το ΚΙΝΑΛ. Υποψηφιότητα για την προεδρία έθεσαν Σχοιναράκη και Μπέκου. Πλειοψήφισε η Σχοιναράκη με 7-5. Γενική Γραμματέας βγήκε η Φωτεινή Βρύνα της ΝΔ και πρώτη αντιπρόεδρος η Ιωάννα Καναβού του ΣΥΡΙΖΑ. Η κατανομή των αξιωμάτων έγινε με συμφωνία όλων των κομμάτων που συμμετέχουν στον ΠΣΓ, όπως συνήθως γίνεται σε παρόμοιες περιπτώσεις συλλόγων. Ήταν δυνατόν να περάσει η γραμμή ΚΙΝΑΛ στον πολυκομματικό Σύλλογο?

Προσωπικά, αν και είμαι ιδρυτικό μέλος του ΠΣΓ, στις τελευταίες εκλογές δεν έθεσα υποψηφιότητα, γιατί είμαι υπέρ της ανανέωσης, και δεν συμμετέχω στο ΔΣ του ΠΣΓ. Κατηγορούμαι λοιπόν, αδίκως, ότι δεν πέρασα την κομματική γραμμή, της ανάδειξης της κας Μπέκου στην προεδρία του ΠΣΓ! Για το λόγο αυτό με αντικατέστησαν στη Γραμματεία του δικτύου Ισότητας του Κινήματος Αλλαγής και παραπέμπομαι στο πειθαρχικό, υποθέτω με το ερώτημα της διαγραφής, για σύμπραξη και συμμαχία με τη ΝΔ!!! Έτσι χωρίς καμμία διερεύνηση της αλήθειας! Μόνο με ψευδείς και κατασκευασμένες κατηγορίες!

Θα ήταν περισσότερο έντιμο και ειλικρινές να με παραπέμψουν για τη δημόσια τοποθέτησή μου, υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Άννα Καραμάνου
Δρ Πολιτικής Επιστήμης & Δημόσιας Διοίκησης ΕΚΠΑ
Πρ. Ευρωβουλευτής-Πρόεδρος Επιτροπής FEMM του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Τηλ: 210-7775223, 6944302328
annkaramanou@gmail.com

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker