ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κανονικά στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ο Κατρούγκαλος – Αν εκλεγεί μπορεί να παραδώσει την έδρα του

Γιώργος Κατρούγκαλος: Τι θα γίνει τώρα που αποσύρθηκε από τις εκλογές

Μόνο να παραδώσει έδρα του εφόσον εκλεγεί, μπορεί ο Γιώργος Κατρούγκαλος ο οποίος ναι με απέσυρε την υποψηφιότητά του από τις εκλογές, όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει τυπικά.

Συγκεκριμένα, αναφορικά με ερωτήματα που τέθηκαν προς το Υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με τη δήλωση παραίτησης του κ. Κατρούγκαλου, πηγές της Διεύθυνσης Εκλογών αναφέρουν ότι, με δεδομένο το γεγονός ότι η υποψηφιότητά του έχει ανακηρυχθεί από τον Άρειο Πάγο αυτή παραμένει σε ισχύ. Σε περίπτωση που ο κ. Κατρούγκαλος εκλεγεί, έχει δικαίωμα να παραδώσει την έδρα του.

Τι σημαίνει αυτό; Οτι ουσιαστικά στο ψηφοδέλτιο του Βόρειου Τομέα της Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρχει το όνομα του Γιώργου Κατρούγκαλου, θα μπορεί να τον «σταυρώνουν» οι ψηφοφόροι, κι αν εκλεγεί θα μπορεί να παραδώσει την έδρα του στον πρώτο επιλαχόντα του συγκεκριμένου ψηφοδελτίου.

Η δήλωση του κ. Κατρούγκαλου για την απόσυρσή του λίγα 24ωρα προτού ανοίξουν οι κάλπες προκάλεσε σύγχυση σχετικά με το τι θα μπορούσε να γίνει με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο βόρειο τομέα της Αθήνας.

Ωστόσο, εφόσον έχει ανακηρυχθεί από τον Αρειο Πάγο κι έχουν τυπωθεί τα ψηφοδέλτια η διαδικασία είναι διαφορετική.

Related Articles

Back to top button