ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλυψη του Τσίπρα στον Τόσκα – Έπαιρνε σε λάθος υπουργείο ο Εμμανουηλίδης λένε στην κυβέρνηση

Τον «ένοχο» πίσω από το  τραγελαφικό περιστατικό, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που έψαχνε εναγωνίως κάποιον υπουργό για να ενισχυθούν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στη Θάσο, βρήκε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η εικόνα του βουλευτή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ ,Δημήτρη Εμμανουηλίδη να καλεί στο τηλέφωνο τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη ,Νίκο Τόσκα την ώρα που η φωτιά κατάκαιγε το νησί της Θάσου , και η… τραγελαφική συνομιλία με την γραμματέα, που ακολούθησε στη συνέχεια, έγιναν «viral» στο ελληνικό Διαδίκτυο και προκάλεσαν ποικίλα σχόλια.

Ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφο, κατά την σημερινή επίσκεψή του στο νησί, που ακόμα καίγεται, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πήρε θέση για το περιστατικό, «καλύπτοντας» τον κ. Τόσκα και… αδειάζοντας τον βουλευτή, για τον οποίο είπε ότι έπαιρνε σε… λάθος υπουργείο!

Είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός: «Το πρόβλημα ήταν ότι ο βουλευτής έπαιρνε στο υπουργείο όχι το άμεσα υπεύθυνο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, έψαχνε να βρει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος ήταν ήδη από το πρωί στο Κέντρο Επιχειρήσεων στη Θεσσαλονίκη και λίγο αργότερα ήταν και στο ίδιο το νησί. Όταν παίρνετε σε άλλο υπουργείο, είσαστε αντιμέτωποι με τον δαίμονα της γραφειοκρατίας».

Αναλυτικά το σχόλιο Τσίπρα, σύμφωνα με το «briefing» που διανεμήθηκε στους εκπροσώπους του Τύπου μετά την επίσκψή του στην Θάσο:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η γραμματέας είπε στον βουλευτή να ξαναπάρει στις 3. Να ενοχλήσει τον υπουργό στις 3. Έχει συζητηθεί πάρα πολύ και γι’ αυτό ζητάμε μια απάντηση….

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Επειδή το επάγγελμά σας είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον και μπορείτε να κάνετε live ρεπορτάζ και να καταγράφετε τα πάντα, πρέπει, λοιπόν, να πω ότι το είδα και εγώ αυτό το περιστατικό. Το πρόβλημα ήταν ότι ο βουλευτής έπαιρνε όχι στο υπουργείο το άμεσα υπεύθυνο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Έψαχνε να βρει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος ήταν ήδη από το πρωί, από τα χαράματα, στο Κέντρο Επιχειρήσεων στη Θεσσαλονίκη και βεβαίως λίγο αργότερα ήταν και στο ίδιο το νησί. Όταν, λοιπόν, παίρνετε σε άλλο υπουργείο είσαστε αντιμέτωποι με τον δαίμονα της γραφειοκρατίας.

Η ουσία είναι ότι εδώ στη Θάσο η κρατική μηχανή, παρά τις δυσκολίες που έχει, αντιμετώπισε την κατάσταση όσο πιο έγκαιρα γινόταν. Ήταν εδώ από την πρώτη στιγμή. Πρέπει να δούμε, όμως, πώς αυτούς τους ανθρώπους θα τους ενισχύσουμε. Ήμασταν τυχεροί, επαναλαμβάνω, που είχαμε τη δυνατότητα να έχουμε 15 εναέρια μέσα από την πρώτη ημέρα στο νησί, γιατί δεν είχαμε αλλού πυρκαγιές. Αν, όμως, είχαμε και αλλού πυρκαγιές ή αν αυτή η φωτιά ήταν στα μέσα του Ιούλη, που έχουμε σε όλη την Ελλάδα τέτοια γεγονότα, θα ήμασταν σε πολύ πιο δύσκολη θέση. Άρα, αυτό το οποίο πρέπει να δούμε τώρα, είναι πώς θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε τη δουλειά αυτών των ανθρώπων, που δίνουν τη μάχη με αντίξοες συνθήκες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης είχε εμφανιστεί μπροστά στον τηλεοπτικό φακό τοπικού σταθμού της εκλογικής του περιφέρειας να φωνάζει σε δραματικούς τόνους ότι «το νησί καίγεται, δεν μιλάμε για ζημιές ή καταστροφές, αλλά για ανθρώπινες ζωές».

Η γραμματέας του υπουργού ζητούσε από τον βουλευτή να πάρει… μετά τις 15:00, γιατί δεν είναι διαθέσιμος και εκείνος είχε απαντήσει: «Ρε παιδιά, σοβαρολογούμε; Μετά τις 15:00; Εδώ καιγόμαστε…».

Related Articles

Back to top button