ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλλιάνος: Ρωτήστε τον Χαρδαλιά ποιος έδωσε την πρόβλεψη για βροχή

Ο βουλευτής της ΝΔ πήρε θέση σε όσα είπε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, για λανθασμένη πρόβλεψη καιρού. Είχε πει μάλιστα πως είχε λάβει πρόγνωση για 63 χιλιοστά βροχής στην Εύβοια.

«Δυστυχώς, η ένταση του φαινομένου ήταν πολύ μεγάλη και χτύπησε και στον τομέα των υποδομών. Η πρόβλεψη που είχαμε έκανε εκτίμηση για 63 χιλιοστά βροχής σε 24 ώρες, ενώ η βροχή έφτασε τα 350 χιλιοστά μέσα σε έξι ώρες. Δεν είχαμε σωστή πρόβλεψη, αλλιώς θα είχαμε ενεργήσει διαφορετικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Χαρδαλιάς, «πετώντας» το «μπαλάκι» προς τους μετεωρολόγους, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις.

Ο άλλοτε βουλευτής της Ένωση Κεντρών και νυν βουλευτής της ΝΔ, μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook είπε, απαντώντας ουσιαστικά στον Νίκο Χαρδαλιά, πως τέτοια ακριβή πρόβλεψη ύψους βροχής δεν θα έδινε κανένας σοβαρός μετεωρολόγος.

«Κανένας σοβαρός Μετεωρολόγος δεν θα έδινε πρόγνωση για τόσο συγκεκριμένα χιλιοστά στην Εύβοια κατά τη διάρκεια του επόμενου 24ωρου. Και μάλιστα 63, ούτε 60, ούτε 65!», σημειώνει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του ο Γιάννης Καλλιάνος.

Η ανάρτηση Καλλιάνου

Επειδή με ρωτάτε πολλοί, οφείλω να απαντήσω. Ουδέποτε ερωτήθηκα για να δώσω πρόγνωση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την #Εύβοια.

Προσωπικά έβλεπα ισχυρή κακοκαιρία στην περιοχή (χάρτες αστάθειας) και έστειλα εκ των υστέρων τα αποδεικτικά στοιχεία στον Πρωθυπουργό.

Δεν ξέρω ποιος εδωσε την πρόγνωση για 63mm στον κ.Χαρδαλιά!

ΥΓ : Κανένας σοβαρός Μετεωρολόγος δεν θα έδινε πρόγνωση για τόσο συγκεκριμένα χιλιοστά στην Εύβοια κατά τη διάρκεια του επόμενου 24ωρου. Και μάλιστα 63, ούτε 60, ούτε 65!

Κανένα προγνωστικό μοντέλο δεν έχει τη δυνατότητα να σου πει ακριβώς πόσα χιλιοστά θα βρέξει σε μια κακοκαιρία που έρχεται, και αν σου πει δεν το λαμβάνεις υπόψιν σου γιατί ποτέ δεν πρόκειται να πέσει μέσα 100%. Το μόνο που ξέρουν οι Μετεωρολόγοι είναι αν τα φαινόμενα θα είναι έντονα στην ευρύτερη περιοχή και αν ο όγκος του νερού μεγάλος. 

Οπότε μη ρωτάτε εμένα, ρωτήστε τον κ. Χαρδαλιά από που προέκυψε αυτή η πρόγνωση των 63mm για την Εύβοια (τελικά τα βροχόμετρα έγραψαν 350mm!!!). Ποιος ήταν δηλαδή ο αρμόδιος Μετεωρολόγος που έδωσε αυτή τη λανθασμένη εκτίμηση στον Υπουργό;;;

Related Articles

Back to top button
Close
Close