ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ισραηλινός υπουργός Eξωτερικών: «Το Ιράν πρέπει να σταματήσει τώρα, προτού να είναι πολύ αργά»

Μαζικό αίτημα σε δεκάδες χώρες από το Ισραήλ για την επιβολή κυρώσεων στο Ιράν

Διπλωματικό «πόλεμο» κηρύσσει το Τελ Αβίβστην Τεχεράνη με τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών να δηλώνει ότι ηγείται αυτής της επίθεσης.

Tην ώρα που η κυβέρνηση Νετανιάχουεξετάζει μια στρατιωτική απάντηση εναντίον της Τεχεράνης, ύστερα από την επίθεση που εξαπέλυσε με πυραύλους και drones ξημερώματα Κυριακής, ο Ισραηλινός υπουργός Eξωτερικών, Ισραήλ Κατς, έχει αποστείλει επιστολές σε δεκάδες χώρες ζητώντας την επιβολή κυρώσεων σε βάρος του Ιράν για το πυραυλικό του πρόγραμμα, όπως γράφει η εφημερίδα Jerusalem Post.

«Σήμερα το πρωί απέστειλα επιστολές σε 32 χώρες και μίλησα με δεκάδες υπουργούς Εξωτερικών και κορυφαίες προσωπικότητες ανά τον κόσμο απαιτώντας την επιβολή κυρώσεων στο Ιράν για το πυραυλικό του πρόγραμμα», έγραψε σε μήνυμά του ο Ισραήλ Κατς στο Twitter.

O ίδιος ζήτησε επίσης να ανακηρυχθεί τρομοκρατική οργάνωση το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) του Ιράν, «ως ένας τρόπος περιορισμού και αποδυνάμωσης του καθεστώτος της Τεχεράνης». Πρόσθεσε επίσης ότι «Το Ιράν πρέπει να σταματήσει τώρα, προτού να είναι πολύ αργά».

Σημειώνεται ότι, το Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης είναι η ελίτ των Ιρανικών Ενόπλων Δυνάμεων. 

Ιδρύθηκε από τον Αγιατολάχ Ρουχολάχ Χομεϊνί μετά την Ισλαμική Επανάσταση του 1979 με σκοπό να αποτρέψει ένα πραξικόπημα και να προστατεύει την κρατική ιδεολογία. 

Το σώμα αυτό έχει εκατοντάδες χιλιάδες φρουρούς στην υπηρεσία του, συμπεριλαμβανομένης της διαβόητης πολιτοφυλακής Μπασίτζ. Ανώτατος διοικητής είναι ο θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ, που έχει τον τελευταίο λόγο σε όλες τις σημαντικές αποφάσεις.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button