ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η νέα μάχη με τον καρκίνο για την Φώφη Γεννηματά – Όλοι δίπλα της

Από την «ξαφνική αδιαθεσία» της Δευτέρας, στην σημερινή ανακοίνωση για την νέα περιπέτεια και η απόσυρση από την υποψηφιότητα στο ΚΙΝΑΛ

Ραγδαίες εξελίξεις για την πολιτική σκηνή, μετά την σημερινή ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας της Φώφης Γεννηματά, που είχε ως συνέπεια την απόφασή της να αποσύρει την υποψηφιότητά της από την εκλογική μάχη για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής μετέβη για εξετάσεις στον Ευαγγελισμό, όπου διαπιστώθηκε ότι η «βασική της νόσος», δηλαδή ο καρκίνος του εντέρου, είχε υποτροπιάσει.

Η Φώφη Γεννηματά ετοιμάζεται τώρα να δώσει άλλη μία σκληρή μάχη με τον καρκίνο: ενημέρωσε την οικογένειά της και στη συνέχεια κάλεσε κάποιους από τους στενούς της συνεργάτες για να τους πει ότι και αυτή τη φορά θα βγει νικήτρια, αλλά και να τους ενημερώσει ότι οι γιατροί «άναψαν κόκκινο» στην συμμετοχή της στην εκλογή ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής. 

Η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ είχε από την πρώτη στιγμή το θάρρος να μιλήσει δημόσια για την μάχη της με τον καρκίνο – μία πολύχρονη μάχη που την έχει διαμορφώσει και ως χαρακτήρα, μιας και όπως λέει συχνά, θέλει να ζει την κάθε ημέρα ως το τελευταίο δευτερόλεπτο. Μπήκε δυναμικά στην κούρσα για την επανεκλογή της – αλλά όπως είπε και ο εκπρόσωπος του κόμματος Παύλος Χρηστίδης, «προέχει η υγεία της». 

Η είσοδος της Φώφης Γεννηματά στο νοσοκομείο και η ανακοίνωση για την ανάγκη νοσηλείας της έπεσε σαν βόμβα στην Χαριλάου Τρικούπη , όπου στεγάζεται το Κίνημα Αλλαγής, αλλά και στα γραφεία των τριών άλλων υποψηφίων για την ηγεσία του κόμματος. 

Σε κάθε περίπτωση, οι Ανδρέας Λοβέρδος, Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Καστανίδης σημειώνουν ότι την δεδομένη στιγμή, προέχει η υγεία της Φώφης Γεννηματά – και στους συνομιλητές τους τονίζουν ότι δεν είναι η στιγμή για προεκλογικού τύπου ομιλίες. 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε από την πρώτη στιγμή ότι απέχει από κάθε προεκλογική δραστηριότητα, όπως και ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος πήγε σε προγραμματισμένη εκδήλωση στη Βούλα «για να μην στήσει τους πολίτες που τον περίμεναν», αλλά χωρίς να πραγματοποιήσει ομιλία. Το ίδιο και ο Χάρης Καστανίδης, ο οποίος προχώρησε σε μία συναισθηματική ανάρτηση στο twitter, ευχόμενος τα καλύτερα στην Φώφη Γεννηματά.

«Αφήστε να ξημερώσει και θα δούμε τι θα κάνουμε, πως θα προχωρήσουμε», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος βρέθηκε στον Ευαγγελισμό για να ενημερωθεί για την πορεία της υγείας της Φώφης Γεννηματά – ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκηςαπό την πλευρά του είπε ότι θα υπάρξουν συνεννοήσεις για όλα, αλλά αυτή την στιγμή το σημαντικό είναι μία καλή εξέλιξη της υγείας της προέδρου του κόμματος. 

Η νέα περιπέτεια της υγείας της Φώφης Γεννηματά προκάλεσε ένα κύμα συμπαράστασης από τον πολιτικό κόσμο – Μητσοτάκης και Τσίπρας επικοινώνησαν μαζί της για να της ευχηθούν να ξεπεράσει τη δοκιμασία, ενώ Κουτσούμπας και Βαρουφάκης έκαναν θερμές δηλώσεις συμπαράστασης. 

Η απόσυρση της Φώφης Γεννηματά από την διεκδίκηση της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής – με μία ολιγόλογη ανακοίνωση με την οποία σημειώνει ότι θα παραμείνει ως βουλευτής στο Κίνημα Αλλαγής, με μόνο της μέλημα την ενότητα και την προοπτική της παράταξης – αλλάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό τα δεδομένα ενόψει της εκλογής και προφανώς αλλάζει δραματικά τις στρατηγικές των υποψηφίων, ενώ στο παρασκήνιο συζητείται το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέες υποψηφιότητες.

Related Articles

Back to top button