ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος διέταξε έρευνα στο κόμμα Βελόπουλου

Θα ερευνηθούν τόσο οι καταγγέλλοντες όσο και οι καταγγελλόμενοι βουλευτές, δηλαδή ο κ. Βελόπουλος και οι βουλευτές του κόμματός του, για το εάν έχουν διαπράξει αξιόποινες πράξεις

Άμεση ήταν η παρέμβαση του επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος Χαράλαμπου Βουρλιώτη για όσα καταγγέλλονται για «μαύρο χρήμα» στο κόμμα «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου.

Ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και επικεφαλής της εν λόγω Αρχής Χαράλαμπος Βουρλιώτης διέταξε έρευνα προς όλες τις κατευθύνσεις για τα καταγγελλόμενα σχετικά με τα όσα φέρεται να γίνονται στο κόμμα «Ελληνική Λύση».

Έτσι, θα ερευνηθούν τόσο οι καταγγέλλοντες όσο και οι καταγγελλόμενοι βουλευτές, κ.λπ., δηλαδή ο κ. Βελόπουλος και οι βουλευτές του κόμματος τους, για το εάν έχουν διαπράξει αξιόποινες πράξεις και ειδικότερα θα ερευνηθούν για το αν έχουν διαπράξει το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα ή κάποια άλλα αδικήματα. 

Παρά το γεγονός ότι έχει ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος και έχουν χαλαρώσει τα πράγματα, ωστόσο η σοβαρότητα και η έκταση των καταγγελλομένων προκάλεσε την παρέμβαση του κ. Βουρλιώτη.

Εδώ και μέρες στα στελέχη της «Ελληνικής Λύσης» υπάρχει έντονος πόλεμος, με την κατάθεση μηνύσεων κ.λπ., ενώ οι αποχωρήσαντες από το κόμμα βουλευτές Αντώνης Μυλωνάκης και Αικατερίνη Αλεξοπούλου κατήγγειλαν δημόσια ότι έδιναν στο κόμμα χρήματα 500 ευρώ το μήνα, χωρίς αποδείξεις.

Πάντως, σύμφωνα με κύκλους της Αρχής, από τα καταγγελλόμενα οι βουλευτές του κόμματός του κ. Βελόπουλου, εν γνώσει τους έδιδαν τα χρήματα επί σειρά ετών, χωρίς να λαμβάνουν αποδείξεις ή κάποιο άλλο παραστατικό στοιχείο.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο διάστημα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ελληνικής Λύσης θα κληθούν για καταθέσειςστην Αρχή.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο κ. Μυλωνάκης και η κ. Αλεξοπούλου έχουν στη διάθεσή τους συγκεκριμένες αποδείξεις που τεκμηριώνουν τις καταγγελίες για την καταβολή 500 ευρώ μηνιαίως «μαύρα».

«Δεν φοβόμαστε, δεν τρομοκρατούμαστε» λέει η Ελληνική Λύση

Για «παρακράτος» Ανεξάρτητων Αρχών κάνει λόγο η Ελληνική Λύση σε ανακοίνωσή του για την έρευνα που διέταξε η Αρχή για την Καταπολέμηση του «μαύρου» χρήματος στα ταμεία του κόμματος Βελόπουλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ – ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Για το μοναδικό κόμμα στο ελληνικό κοινοβούλιο, το οποίο δεν έχει τραπεζικό δανεισμό, δεν έχει κρυφές χρηματοδοτήσεις από ολιγάρχες, δεν έχει οποιαδήποτε άλλη πηγή εσόδων πέραν της νόμιμης κρατικής επιχορήγησης και των συνδρομών των στελεχών του, στο κρατίδιο με πρωτεύουσα τη Μπογκοτά – Μαξίμου, δόθηκε εντολή ελέγχου για «δήθεν» μαύρο χρήμα.

Το μαύρο καθεστώς της ΝΔ, αφού πήρε την απόφαση να “ξεκληρίσει” όλη την εθνική, κοινωνική, πατριωτική παράταξη, εν όψει της εθνικής μειοδοσίας που ετοιμάζει για τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, επιτίθεται με λύσσα στο μοναδικό πατριωτικό κόμμα του ελληνικού κοινοβουλίου.

Για άλλη μία φορά η ΝΔ χρησιμοποιεί το παρακράτος των διορισμένων από αυτήν δήθεν ανεξάρτητων αρχών, ως εργαλείο των άθλιων κομματικών της σκοπιμοτήτων.

Μετά το ΕΣΡ τώρα αναλαμβάνει η Αρχή Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματική Δραστηριότητα(!)

Εγκληματίες, ανήθικοι και διεφθαρμένοι είστε εσείς κύριοι του Μαξίμου, που πτωχεύσατε τη χώρα, κάνατε 10 δισ παράνομες απ’ ευθείας αναθέσεις χωρίς να έχετε λογοδοτήσει.

Η Ελληνική Λύση δεν φοβάται, δεν τρομοκρατείται, αντίθεται επιβεβαιώνεται για όσα υποστηρίζει περί σχεδίου ανήθικης στοχοποίησής της με ηθικό αυτουργό το Μέγαρο Μαξίμου.

Να είστε βέβαιοι ότι με τη δύναμη του ελληνικού λαού θα σας ελέγξουμε εμείς, μετά την 21η Μαΐου.

Υ.Γ.: Κερνάμε και ελληνικό μαύρο καφέ, με απόδειξη…!».

Related Articles

Back to top button