ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η απάντηση Κυμπουρόπουλου σε Πολάκη και Αυγή για τον Αμαζόνιο

Ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ,Στέλιος Κυμπουρόπουλος απάντησε στον Παύλο Πολάκη και τον δημοσιογράφο της Αυγής, Πέτρο Κατσάκο σχετικά με την ψηφοφορία του, για να διεξαχθεί η συζήτηση για το ζήτημα των πυρκαγιών χωρίς ψήφισμα για τον Αμαζόνιο.

Το DailyPost.gr και το MarketNews.gr επικοινώνησαν με τον ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας για να μας εξηγήσει τη στάση του

“Είναι πολύ ενδιαφέρον το να μαθαίνεις πώς γίνεται η πραγματική δουλειάς της ευρωβουλής”, σημείωσε εξ αρχής αφήνοντας έτσι αιχμές για την άγνοια του αντικειμένου από τον κ. Πολάκη και τον κ. Κατσάκο και διευκρίνισε ότι “θα ήταν ήταν τελείως άσκοπο να αναλωνόμασταν σε μία ακόμα τρίτη ερώτηση που σχετίζεται με την οικολογική καταστροφή, όταν είχαμε ήδη χθες δύο ερωτήσεις για την οικολογική καταστροφή, για το τι θα συζητήσουμε στη διάσκεψη της Νέας Υόρκης που θα γίνει για το κλίμα και τις δηλώσεις από το Συμβούλιο της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις δασικές πυρκαγιές του Αμαζονίου”. “Όλα αυτά είναι δημόσια και όποιος πολίτης θέλει μπορεί να βρει αυτές τις πληροφορίες στην ατζέντα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με μία αναζήτηση στο διαδίκτυο”, προσέθεσε.

Ο κ. Κυμπουρόπουλος επεσήμανε ότι “δε σήμαινε τίποτα απολύτως αυτό που δεν ψηφίσαμε χθες” καθώς “αυτά τα θέματα “ανεβαίνουν” γιατί γίνονται οπαδικού τύπου, γιατί ενεργοποιείται ο κομματικός μηχανισμός”.

Ερωτώμενος για το τι έχει να απαντήσει στον κ. Πολάκη δήλωσε χαρακτηριστικά: “Στον κ. Πολάκη δεν έχω να απαντήσω κάτι, εγώ επιλέγω να βρίσκομαι σε έναν πολιτικό πολιτισμό και σε διάλογο με στοιχεία χωρίς να ξεφεύγω και να βασίζομαι σ’ αυτά τα στοιχεία και όχι στον οπαδικό κομματισμό, θέλω ουσία και όχι φωνές. Η προστασία των δασών μας απαιτεί σοβαρότητα και όχι επικοινωνιακή διαχείριση, η ποιότητα δεν είναι αδυναμία“.

Related Articles

Back to top button