ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η απάντηση Αθήνας στις προκλήσεις Ερντογάν: Δεν θα μπούμε σε αντιπαράθεση – Ο πρωθυπουργός υπερασπίζεται τα εθνικά δίκαια 

Δεν σηκώνει το γάντι η Αθήνα

Η απάντηση της Αθήνας: Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπερασπίζεται σθεναρά και αποτελεσματικά τόσο τα εθνικά μας δίκαια όσο και τη διεθνή νομιμότητα. Η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι ισχυρά βασισμένη στην ιστορία, το διεθνές δίκαιο και τις συμμαχίες μας, όσο κι αν αυτό ενοχλεί κάποιους. Δεν θα μπούμε σε αντιπαράθεση δηλώσεων με την ηγεσία της Τουρκίας. Η πολιτική μας είναι πολιτική αρχών.

Σε μια πρωτοφανή επίθεση εναντίον του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Για μένα δεν υπάρχει κανένας με το όνομα Μητσοτάκη, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας τον επειδή, όπως είπε, ζήτησε από τις ΗΠΑ να μην δώσουν στην Τουρκία F16.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «κατά την έξοδο της Ελλάδας και της Γαλλίας από το ΝΑΤΟ, η Τουρκία τους στήριξε τότε. Και τι έγινε; Πώς η Ελλάδα βρίσκεται σε αρμονία μαζί μας αυτή τη στιγμή; Το δρομολόγιο της FETO (γκιουλενιστές) προς την Ευρώπη αυτή τη στιγμή δεν είναι μέσω της Ελλάδας; Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 10 βάσεις στην Ελλάδα. Γιατί ιδρύονται αυτές οι βάσεις στην Ελλάδα; Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια Ελλάδα που χρωστάει 400 δισ. ευρώ σε ευρωπαϊκές χώρες».

«Μιλήσαμε μαζί τους. Στη συνάντηση συμφωνήσαμε ότι δεν πρέπει να βάλουμε τρίτες χώρες ανάμεσά μας. Από δω και μπρος ας σκεφτεί ο Μητσοτάκης. Εμείς είμαστε αυτάρκεις. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια Ελλάδα που προτείνει στις ΗΠΑ “να μην δώσουν τα F-16 στην Τουρκία”. Μετά από αυτό δεν υπάρχει κανένας με το όνομα Μητσοτάκης για μένα. Οι ΗΠΑ προφανώς δεν θα ενεργήσουν με βάση αυτά που λέει η Ελλάδα», υποστήριξε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button