ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΓΣΕΕ κατά Τσίπρα : Πανηγυρίζει για προσλήψεις με μισθούς πείνας

Η ΓΣΕΕ με ανακοίνωσή της ασκεί κριτική στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στο υπουργείο εργασίας, σημειώνοντας πως “με επικοινωνιακά τερτίπια και παρουσιάζοντας μία εικόνα για την αγορά εργασίας, που απέχει κατά πολύ από την πραγματικότητα, ο πρωθυπουργός με την επίσκεψή του στο υπουργείο Εργασίας επιχείρησε να παρουσιάσει το μαύρο άσπρο”.

Ενώ επιπρόσθετα τονίζεται στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ “μίλησε για μείωση της ανεργίας, όταν όλοι γνωρίζουμε ότι, όποιες προσλήψεις γίνονται, αυτές αφορούν ευέλικτες μορφές απασχόλησης με μισθούς πείνας, όταν κάθε ελληνική οικογένεια βιώνει το τραγικό πρόβλημα που αρνείται να δει ο πρωθυπουργός, όταν η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία παίρνει εφιαλτικές διαστάσεις”.

“Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τη μείωση της ανεργίας, την ίδια στιγμή που 7 στους 10 νέους μεταναστεύουν στο εξωτερικό, αναζητώντας εργασία, την ίδια στιγμή που, παρά τις δεσμεύσεις της, δεν αποκατέστησε ποτέ τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, ενώ, αντιθέτως, άνοιξε διάπλατα τις πόρτες στις ομαδικές απολύσεις”.

«Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο και οι εργαζόμενοι είναι όμηροι της απορρυθμισμένης εργατικής νομοθεσίας. Ας γίνει επιτέλους αντιληπτό, ότι δεν έχουμε αντοχές για άλλη κοροϊδία, δεδομένου ότι, με την επικαιροποίηση του 3ου μνημονίου του Μαΐου 2017, η κυβέρνηση έχει αναλάβει τη δέσμευση, όχι βέβαια να βελτιώσει, αλλά να κωδικοποιήσει την εργατική νομοθεσία, όπως είναι ακριβώς, αυτή τη στιγμή, δηλαδή απορρυθμισμένη, καθιστώντας τις άθλιες αυτές διατάξεις μόνιμες» καταλήγει η ΓΣΕΕ.

Related Articles

Back to top button