ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιάννης Λαγός: Έφτασε στην Ελλάδα ο καταδικασμένος ευρωβουλευτής

Στην Ελλάδα βρίσκεται ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός που εκδόθηκε από το Βέλγιο, επτά μήνες μετά την καταδίκη του για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. 

Το αεροπλάνο που μετέφερε τον ευρωβουλευτή προσγειώθηκε περί τις 3:20μμ στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»μετά την εκτέλεση του αιτήματος έκδοσής του από τις ελληνικές δικαστικές αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, πέντε Έλληνες αστυνομικοί τον παρέλαβαν από το Βέλγιο. 

Ο Λαγός αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Εφετών για την εκτέλεση του εντάλματος, ενώ την Κυριακή θα μεταφερθεί σε κατάστημα κράτησης.

Τον περασμένο Οκτώβριο, καταδικάστηκε μαζί τα υπόλοιπα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων του επέβαλε κάθειρξη 13 ετών και οκτώ μηνών φυλάκιση για τη δράση του.

Όταν είχε ανακοινωθεί η ποινή του από την πρόεδρο του δικαστηρίου, ο ευρωβουλευτής δεν βρίσκονταν στη δικαστική αίθουσα. Τον περασμένο Απρίλιο το ευρωκοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της άρσης ασυλίας του Λαγού με συντριπτική πλειοψηφία: 658 υπέρ και μόλις 25 κατά. Α

Μετά την άρση της ασυλίας του, οι ελληνικές δικαστικές αρχές εξέδωσαν ένταλμα για τη σύλληψή του. 

Related Articles

Back to top button