ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεροβασίλη: «Έχει φτάσει σε αρκετά προχωρημένο σημείο η διαπραγμάτευση»

Η αξιολόγηση έχει κλείσει στα περισσότερα θέματα.

 

 

Την πεποίθησή της ότι η δεύτερη αξιολόγηση έχει κλείσει στα περισσότερα θέματα, εξέφρασε το Σάββατο η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, ενώ εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Έχει φτάσει σε αρκετά προχωρημένο σημείο η διαπραγμάτευση, στα περισσότερα θέματα έχει κλείσει. Θα δώσουμε τη μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή μη υποχωρώντας από βασικές αρχές» τόνισε, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα συμβούν οι αλλαγές που ακούγονται στις εργασιακές σχέσεις.
«Η δεύτερη αξιολόγηση είναι το μέσο για να φτάσουμε στο στόχο, δηλαδή να έχουμε συζήτηση για τη ρύθμιση του χρέους. Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο» τόνισε.
Η υπουργός επέμεινε ότι κανείς δεν μίλησε για τέταρτο μνημόνιο βάλλοντας κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Το τέταρτο μνημόνιο είναι ευχή της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη. Επικίνδυνο παιχνίδι η αποσταθεροποίηση της χώρας που παίζουν ορισμένοι» ανέφερε χαρακτηριστικά, με αφορμή το αίτημα του προέδρου της ΝΔ για εκλογές.
«Ο κ. Μητσοτάκης κάνει την πρόταση για εκλογές ελλείψει επιχειρημάτων και προτάσεων… Με εκλογές σταματάει η δεύτερη αξιολόγηση, σταματάει η συζήτηση για το χρέος, σταματάει η πρόβλεψη για ποσοτική χαλάρωση και η χώρα επανέρχεται σε τρομακτικά αδιέξοδα» δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη.
Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης επιτέθηκε και στο ΔΝΤ, λέγοντας πως «είναι γνωστό τι εννοεί το ΔΝΤ όταν λέει ‘‘μεταρρυθμίσεις’’ ουδέποτε ήμασταν σύμφωνοι με το ΔΝΤ, και έχει αλλάξει ο συσχετισμός δυνάμεων».
«Έχουμε υπεραπόδοση εσόδων έχουμε υπερκαλύψει τους στόχους», σημείωσε ακόμη, ενώ πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση στηρίζεται από το λαό… περπατάω στο δρόμο καθημερινά. Βλέπει ο λαός ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να στηρίξει την καθημερινότητα και να βγάλει τη χώρα από το μνημόνιο».
Για τα θέματα των αρμοδιοτήτων της η κ. Γεροβασίλη επισήμανε ότι το δημόσιο πρέπει να μεταρρυθμιστεί, και προς αυτή την κατεύθυνση αυτή το κράτος οργανώνεται με ψηφιακό οργανόγραμμα και με σύστημα μετακινήσεων με διαφάνεια.
Όσον αφορά τις δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας T. Ερντογάν τις απέδωσε σε ρητορική για εσωτερική κατανάλωση, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να τηρηθεί η συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία.

Related Articles

Back to top button