ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Αν είχαμε 5.000 ΜΕΘ θα είχαμε περισσότερους νεκρούς

Αίσθηση έχει προκαλέσει η δήλωση του Υπουργού Επικρατείας για τι ΜΕΘ

Ο κ. Γεραπετρίτης μιλώντας στην ΕΡΤ, έκανε γνωστό ότι θα πάμε σε σταδιακή άρση των μέτρων, ενώ σε ό, τι αφορά τυχόν λάθη της κυβέρνησης, είπε ότι ενδεχομένως έπρεπε να ληφθούν καθολικά μέτρα νωρίτερα.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης επισήμανε:

«Έγινε μια τιτάνια προσπάθεια για να ενδυναμωθεί το ΕΣΥ και οι ΜΕΘ, είχαμε 557 όταν αναλάβαμε και φτάσαμε τις 1.230 ΜΕΘ. Αν με ρωτάτε, προφανώς θα θέλαμε να είχαμε και 2.000 και 3.000 και 5.000 ΜΕΘ. Να έχουμε όμως υπόψιν και αυτό είναι πολύ κρίσιμο να το επισημάνουμε ότι οι ΜΕΘ δεν είναι η λύση του ζητήματος. Θα πρέπει πρώτα από όλα να προφυλασσόμαστε οι ίδιοι ώστε να μην χρειάζεται να προσφεύγουμε τις ΜΕΘ.

Γιατί το λέω αυτό: αν υποθέσουμε ότι είχαμε 5.000 ΜΕΘ αυτό θα σήμαινε κατά τη φυσιολογική φορά των πραγμάτων ότι θα είχαμε έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών, γιατί η θνητότητα μέσα στις μονάδες είναι περίπου στο μισό, 45-50%. 

Άρα σκοπός δεν είναι να μεγιστοποιήσουμε εκείνους που μένουν στην ειδική θεραπεία σκοπός μας είναι να απομειώσουμε το φαινόμενο τηρώντας τα μέτρα και προσπαθώντας όσο το δυνατόν να έχουμε μια κοινωνική αποστασιοποίηση».

Η ενίσχυση της Aegean

Για την ενίσχυση της Aegean με 120 εκατομμύρια, ο κ. Γεραπετρίτης υποστήριξε ότι η εταιρία έχει όλα τα χαρακτηριστικά του εθνικού αερομεταφορέα.

Στο μέτρο που η χώρα μας είναι μια τουριστική χώρα, ο εθνικός αερομεταφορέας αποτελεί αναγκαία συνθήκη για την επιβίωση της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας, σημείωσε ο υπουργός.Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες στηρίζονται οι εθνικοί αερομεταφορείς. Εφόσον πάνε καλά τα πράγματα, η ελληνική κυβέρνηση θα έχει δικαιώματα πάνω στην εταιρεία.

Related Articles

Back to top button