ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργούλης από instagram: Η ουσιαστική εκπροσώπηση του πολιτισμού γίνεται μόνο με πράξεις

Για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει στις Βρυξέλλες, μιλάει μέσα από ένα βίντεο που ανέβασε στο ινσταγκραμ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Γεωργούλης.

Στο βίντεο που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram, ενημερώνει τους ακολούθους του (followers), αρχικά για μια εκδήλωση που έκανε στις 11 Δεκεμβρίου με τίτλο «όταν οι καλλιτέχνες αλλάζουν τον κόσμο» και στη συνέχεια για την θετική έκβαση του αιτήματός του προς την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο όρος «Πολιτισμός» να επιστρέψει στον τίτλο του Χαρτοφυλακίου της αρμόδιας επιτρόπου.

Ο Αλέξης Γεωργούλης, κλείνει το βίντεο τονίζοντας, ότι «η ουσιαστική εκπροσώπηση του πολιτισμού γίνεται μόνο με πράξεις».

Σε κείμενο με το οποίο συνοδεύει την ανάρτηση του βίντεο ο ευρωβουλευτής γράφει:

«Ο όρος «Πολιτισμός» στον τίτλο του Χαρτοφυλακίου της Μαρίγια Γκάμπριελ

Παράλληλα με την επιτυχή έκβαση της εκδήλωσης « Όταν οι Καλλιτέχνες Αλλάζουν τον Κοσμό» που πραγματοποιήσαμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, άλλη μία θετική εξέλιξη σημειώθηκε πρόσφατα στη σφαίρα του πολιτισμού: ύστερα από αίτημά μας προς την Πρόερδο της Ευρωπαϊκής Επιτρόπης, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και την Επίτροπο, Μαρίγια Γκάμπριελ, ο όρος «Πολιτισμός» επιστρέφει στον τίτλο του Χαρτοφυλακίου. Σκοπός μας πλέον είναι να διασφαλίσουμε ότι ο πολιτισμός θα αντικατοπτρίζεται ουσιαστικά και στο έργο της Επιτροπής».

Related Articles

Back to top button