ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεώργιος Φλωρίδης: «Πρώτα βγήκαν στη δημοσιότητα οι συνομιλίες και κατόπιν τις άκουσαν οι ανακριτικές αρχές»

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κύριο Γεώργιος Φλωρίδης αποκάλυψε στην εκπομπή «Σήμερα» στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ότι «Πρώτα βγήκαν στη δημοσιότητα οι συνομιλίες των μηχανοδηγών και κατόπιν τις άκουσαν οι ανακριτικές αρχές προκειμένου να τις ενσωματώσουν στη δικογραφία» ενώ είπε ακόμη ότι υπήρχαν και άλλες συνομιλίες και όχι μόνο αυτές που διέρρευσαν στη δημοσιότητα.

Για την πρόταση μομφής που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ – Κιναλ επισήμανε ότι δεν περιμένει κάτι:

«Δεν περιμένουμε τίποτα απολύτως από την πρόταση μομφής που κατατέθηκε από το ΠΑΣΟΚ και αυτό προκύπτει από το περιεχόμενό της»,

Αναφερόμενος στις καταγγελίες περί «μονταζιέρας», ο κ. Φλωρίδης είπε ότι «το δημοσίευμα είχε παραπλανητικό τίτλο, απολύτως ψευδή, ο οποίος δεν υποστηριζόταν από το περιεχόμενο του δημοσιεύματος που έγραφε ότι δεν ισχύει η μονταζιέρα».

Κληθείς να τοποθετηθεί στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση επιχειρεί τη συγκάλυψη των ευθυνών, ο υπουργός τόνισε ότι «πριν από λίγες ημέρες στην Ολομέλεια συζητήθηκε το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής. Η κατάληξη της συζήτησης ήταν ότι δεν βρήκαν την τόλμη να καταθέσουν πρόταση προκειμένου να εκδιωχθεί ποινικά ο κ. Καραμανλής».

«Σύμφωνα με τη νομοθεσία, όταν μιλάμε για κακουργηματικές πράξεις σε υπουργούς, αυτές δεν φεύγουν από το προσκήνιο για 20 χρόνια» είπε ενώ στο ερώτημα πώς η κυβέρνηση θα αποδείξει ότι δεν υπάρχει συγκάλυψη ανέφερε: «Όταν ανέλαβα υπουργός, μου μετέφεραν ότι ο ανακριτής δεν μπορεί να ακούσει τις συνομιλίες των εμπλεκομένων γιατί δεν του το επιτρέπει ο νόμος. Ζήτησα από τον πρωθυπουργό κατεπείγουσα διάταξη, ο οποίος έδωσε εντολή να γίνει άμεσα».

Σε άλλο σημείο ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι από 1ης Σεπτεμβρίου οι κατηγορούμενοι πηγαίνουν κατευθείαν στη Δικαιοσύνη χωρίς να υπάρχει βούλευμα. Όπως εξήγησε, αυτό συμβαίνει όταν «ο ανακριτής τελειώσει την έρευνά του και διαβιβάσει τον φάκελο στην Εισαγγελία, ο εισαγγελέας να μπορεί να πάει την υπόθεση κατευθείαν στο δικαστήριο, χωρίς να αναμένει βούλευμα».

Φλωρίδης: Πότε θα γίνει η δίκη για το δυστύχημα των Τεμπών
Σχετικά με τη δίκη για το δυστύχημα των Τεμπών είπε ότι ετοιμάζεται ο καινούργιος χώρος και η δίκη θα ξεκινήσει όταν ο ανακριτής κλείσει τον φάκελο και τον στείλει στον εισαγγελέα, ο οποίος ετοιμάσει τα κατηγορητήρια και τους παραπέμψει σε δίκη».

Όσον αφορά την ημερομηνία διεξαγωγής, ο υπουργός ανέφερε ότι πρέπει να εξαντληθούν όλες οι παράμετροι χωρίς κενά, που σημαίνει ότι μπορεί να γίνει μετά το καλοκαίρι.

Στις καταγγελίες για «μπάζωμα» στον τόπο της τραγωδίας των Τεμπών απάντησε ότι δεν έπεσε «ούτε ένα εκατοστό τσιμέντου. Αντίθετα, έπεσαν χώματα και χαλίκια προκειμένου να γίνουν δρόμοι ώστε να προσεγγίσουν τα σωστικά συνεργεία το σημείο. Επίσης, στον τόπο του δυστυχήματος υπάρχει αγωγός φυσικού αερίου, ο οποίος για λόγους ασφαλείας καλύφθηκε με χαλίκια».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button