ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης σε Κασσελάκη: Κακώς σε είπα «μάπα», κάνουμε και λάθη – Γράφετε συνειδητά ψέματα για το ΕΣΥ

Ο υπουργός Υγείας αποδέχθηκε άμεσα να διαγραφεί η φράση – Η ανάρτηση Κασσελάκη για τον Άδωνι Γεωργιάδη

Στην παραδοχή ότι «κακώς» χρησιμοποίησε τη λέξη «μάπας» για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, προχώρησε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος, μάλιστα, στην επίμαχη τηλεοπτική συνέντευξη αποδέχθηκε άμεσα να διαγραφεί ο χαρακτηρισμός. Παράλληλα, όμως, ο κ. Γεωργιάδης, ψέγει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τη δήλωση που έκανε σχετικά με το θέμα σημειώνοντας για τον Στέφανο Κασσελάκη ότι «όσα γράφετε είναι συνειδητά ψέματα».

Στην ανάρτησή του ο υπουργός Υγείας αρχικά επιμένει ότι «ποτέ δεν αποκάλεσα «κάφρους» του υγειονομικούς γενικά (τους οποίους πάντα υπερασπίζομαι) αλλά μερικούς παρισταμένους συνδικαλιστές που έβριζαν πάνω στην Ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου» ρωτώντας τον κ. Κασσελάκη αν επικροτεί αυτή τη συμπεριφορά ενώ υπενθυμίζει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη για τη φράση «θα σας ξεσκίσω» με αποδέκτη τον υπουργό Υγείας.

Στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης παρουσιάζει τα στοιχεία που δείχνουν ότι δεν υπάρχει «διάλυση του ΕΣΥ», όπως υποστηρίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ καλεί τον Στέφανο Κασσελάκη να πάρει ξεκάθαρη θέση με το αν διαφωνεί με τη διεξαγωγή του τελικού του Conference League από την Ελλάδα.

Όλη η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη

«Αγαπητέ» @skasselakis η φράση που χρησιμοποίησα, κακώς, έγινε εν τη ρήμη του λόγου μου και ζήτησα να διαγραφεί αμέσως. Εσείς που είστε αλάνθαστος δεν αντιλαμβάνεστε ότι εμείς οι κοινοί θνητοί κάνουμε ενίοτε και λάθη…Αντιθέτως όμως όσα γράφετε εδώ είναι συνειδητά ψέματα. Ποτέ δεν αποκάλεσα «κάφρους» του υγειονομικούς γενικά (τους οποίους πάντα υπερασπίζομαι) αλλά μερικούς παρισταμένους συνδικαλιστές που έβριζαν πάνω στην Ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου. Αλήθεια εσείς επικροτείτε αυτή την συμπεριφορά; Επίσης εγώ δεν είπα «ότι θα σας ξεσκίσω» όπως είπατε εσείς για μένα, ρήμα που υποκρύπτει βία και για το οποίο ουδέποτε ζητήσατε έστω μία συγγνώμη. Τα χειρουργεία στο Παίδων, εάν πράγματι ανησυχείτε για αυτά, εκτιμώ ότι δεν θα σταματήσουν καθώς το Υπουργείο έχει κάνει όλα όσα μπορούν να γίνουν και οι ιατροί θα το αναγνωρίσουν. Όσον αφορά στην «διάλυση του ΕΣΥ» σας ενημερώνω ότι αυτή την στιγμή εκτελούμε ταυτοχρόνως το μεγαλύτερο πρόγραμμα κτιριακής αναβάθμισης του ΕΣΥ από την ίδρυσή του, δαπανώντας άνω των 500.000.000€ και το μεγαλύτερο ετήσιο πρόγραμμα προσλήψεων μόνιμου προσωπικού με 6.500 μόνιμες θέσεις. Είναι οξύμωρον να κάνουμε αυτά και ταυτοχρόνως να διαλύουμε και μάλιστα με δόλο το ΕΣΥ. Ως προς το ΕΚΑΒ φέτος εκτελείται το πρόγραμμα «Αιγίς» στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η αγορά 250 νέων ασθενοφόρων δηλ το μεγαλύτερο πρόγραμμα ανανέωσης του στόλου του ΕΚΑΒ που έχει γίνει ποτέ. Εάν θα θέλατε μία θεσμική ενημέρωση στα σοβαρά για το Σύστημα Υγείας είμαι πάντοτε στην διάθεση σας

Υγ. Εάν διαφωνείτε με την εκπλήρωση των Διεθνών Υποχρεώσεων της Χώρας στις μεγάλες Διοργανώσεις πείτε το καθαρά ότι δεν επιθυμείτε να αναλαμβάνουμε τέτοιου είδους διοργανώσεις. Εάν όμως τις αναλαμβάνουμε πρέπει το κάθε Υπουργείο να κάνει όσα του αναλογούν. Στην προκειμένη περίπτωση το Υπουργείο Υγείας είχε αναλάβει αυτή την υποχρέωση την οποία και εκπληρώνουμε. Τα υπόλοιπα είναι λαϊκισμός μέγας.

Το ειρωνικό «ευχαριστώ» του Κασσελάκη

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του Στέφανου Κασσελάκη με την οποία – με ειρωνικό ύφος – ευχαρίστησε τον Άδωνι Γεωργιάδη για το «μάπας» σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «θυμίζει έτσι σε όλους με ποιον συγκυβερνά ο κ. Μητσοτάκης».

«Άλλωστε ο καθένας έχει το πρόσωπο (μάπα) που του ταιριάζει. Παρακαλώ λοιπόν τον Άδωνι Γεωργιάδη να συνεχίσει να απευθύνει χαρακτηρισμούς προς εμένα» πρόσθεσε ο κ. Κασσελάκης.

Όλη η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη

Ευχαριστώ τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη που με χαρακτήρισε «μάπα».
Θυμίζει έτσι σε όλους με ποιον συγκυβερνά ο κ. Μητσοτάκης.

Άλλωστε ο καθένας έχει το πρόσωπο (μάπα) που του ταιριάζει. Παρακαλώ λοιπόν τον Άδωνι Γεωργιάδη να συνεχίσει να απευθύνει χαρακτηρισμούς προς εμένα.

Όμως να μην τολμήσει ξανά να χαρακτηρίσει νοσηλευτές και υγειονομικούς «κάφρους» και «ανθρωπάκια».

Να μην τολμήσει να διαχωρίζει ξανά τους ασθενείς σε VIP και κοινούς θνητούς, ώστε ο VIP με ένα στραμπούληγμα να προηγείται στη σειρά από τον πολίτη με εγκεφαλικό ή έμφραγμα.

Αυτά με πειράζουν, όχι οι επιθέσεις προς εμένα που, στο κάτω κάτω, με διαχωρίζουν από το ήθος του και αυτό μου είναι αρκετό.

Με πειράζει που ακυρώνονται από το Σάββατο 1 Ιουνίου και μέχρι νεωτέρας όλα τα προγραμματισμένα χειρουργεία στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» λόγω έλλειψης προσωπικού.

Με πειράζει που ανθρώπινες ζωές χάνονται περιμένοντας ένα ασθενοφόρο.

Με πειράζει που οι ασθενείς στην περιφέρεια και τα νησιά προσεύχονται να μην αρρωστήσουν γιατί δεν έχουν περίθαλψη στον τόπο τους.

Με πειράζει που ένας αδίστακτος αριβίστας ανέλαβε με εντολή Πρωθυπουργού τη δημόσια Υγεία με έναν μόνο σκοπό: Να τη διαλύσει και να πουλήσει τα κομμάτια της σε ιδιώτες.

Προσωπικά, σας καλώ στη μάχη για μία ποιοτική δημόσια υγεία που θα δίνει στον πολίτη πίσω την αξιοπρέπειά του, που δε θα αφήνει κανέναν μόνο και αβοήθητο.

Στους νέους που ψήφισαν ΝΔ και ειδικά σε όσους έχετε καταφύγει στο εξωτερικό για να διαπρέψετε: με εμένα και τον ΣΥΡΙΖΑ θα έχετε ισότιμη μεταχείριση και σεβασμό όσο χτίσουμε τη χώρα μας προς την πρόοδο.

Η δήλωση που προκάλεσε την αντίδραση Κασσελάκη

Το πρωί της Τρίτης μιλώντας στο Action 24 ο Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το σχέδιο του υπουργείου Υγείας σχετικά με τον τελικό του Conference League, είπε «όταν ακούς τον Κασσελάκη να ασχολείται όλη μέρα με αυτό σαν να λέει ότι πρέπει να ακυρωθεί ο τελικός, θέλω η Ελλάδα να μην διεκδικήσει καμία διεθνή οργάνωση στο μέλλον, τι λέει στην ουσιά; δεν κάνω για πρωθυπουργός, είμαι μάπας». Στην παρατήρηση, δε, των δημοσιογράφων «να διαγράψουμε τη φράση μάπας;», ο υπουργός Υγείας είπε άμεσα «τη διαγράφουμε, διαγράψτε την».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button