ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Από σεβασμό στην Ορθοδοξία δεν βάλαμε καραντίνα πριν του Αγ. Δημητρίου

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναγνώρισε το λάθος της κυβέρνησης για τη Θεσσαλονίκη στη γιορτή του Αγ. Δημητρίου, κάνοντας όμως λόγο για «σεβασμό στην Ορθοδοξία». Μια δήλωση που ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «ανατριχιαστική ομολογία».

ADS

Με αφορμή την κόντρα κυβέρνησης- Εκκλησίας, για τα Θεοφάνεια, ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι η εκκλησία τήρησε με θρησκευτική ευλάβεια τα μέτρα. Όμως, συνέχισε, η προσέλευση των πιστών στις εκκλησίες είναι πολύ μαζικότερη και πρόσθεσε ότι ένας από τους λόγους που αποφασίστηκε το lockdown αυτής της εβδομάδας ήταν το προηγούμενο της Θεσσαλονίκης, όταν συνέρρευσε κόσμος στη θεία λειτουργία για τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου.

Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης παραδέχθηκε ότι κάποιοι λοιμωξιολόγοι έλεγαν στην κυβέρνηση ότι θα πρέπει να μπει σε καραντίνα η Θεσσαλονίκη πριν από τη γιορτή αυτή, αλλά αυτό δεν έγινε «από σεβασμό στην παράδοση, την Ορθοδοξία, την πίστη».

«Θέλω να είμαι ειλικρινής. Ένας από τους λόγους που ελήφθη η απόφαση για την καραντίνα αυτής της εβδομάδος, ήταν το προηγούμενο της Θεσσαλονίκης. Τότε κάποιοι λοιμωξιολόγοι μάς έλεγαν ότι θα έπρεπε να γίνει καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν την εορτή του Αγίου Δημητρίου. Εμείς από σεβασμό στην παράδοση, στην Ορθοδοξία στην πίστη, δεν βάλαμε καραντίνα πριν τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου, θυμίζω ότι αυτό ήταν το βασικότερο λάθος που έγινε στη Θεσσαλονίκη, και το παραδέχθηκε και ο πρωθυπουργός στη Βουλή», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Γεωργιάδης.

Εκείνη την ημέρα συνέρρευσαν οι πιστοί, δεν μπόρεσε η εκκλησία να το ελέγξει και μετά η Θεσσαλονίκη έγινε η πόλη που θρήνησε τα περισσότερα θύματα, συμπλήρωσε ο υπουργός Ανάπτυξης. «Αυτή η εικόνα του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, προβαλλομένη στην εικόνα των Θεοφανείων που είναι μια πάνδημη, πανηγυρική λειτουργία μας οδήγησε στο lockdown αυτή την εβδομάδα», δήλωσε ακόμη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button