ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: O Ανδρέας Παπανδρέου υπήρξε αυθεντικός λαϊκός ηγέτης

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά αναφερόμενη στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου με αφορμή τα 21 χρόνια από τον θάνατό του σημείωσε πως υπήρξε ένας αυθεντικός λαϊκός ηγέτης, οραματιστής και ριζοσπάστης, ένας ηγέτης με εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές διαμέτρημα.

«Η δική μας ευθύνη να φανούμε αντάξιοι των ιδεών του, των αξιών του και της παρακαταθήκης του, είναι μια διαρκής εγερτήρια, δημιουργική πρόκληση. Για την ενότητα, τη συνέχεια και την προοπτική της μεγάλης Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης. Αν όχι εμείς ποιοι; Αν όχι τώρα, πότε;», υπογραμμίζει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατκής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά σε ανάρτησή της για την επέτειο του θανάτου του Ανδρέα Παπανδρέου.

Η κ. Γενννηματά επισημαίνει για τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ: «Οραματιστής, ριζοσπάστης, μεταρρυθμιστής μα πάνω απ΄όλα ένας αυθεντικός λαϊκός ηγέτης με εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές διαμέτρημα. Ο Ανδρέας Παπανδρέου άφησε πίσω του ένα τεράστιο έργο, παρέδωσε μια ενωμένη Ελλάδα, μια εθνικά υπερήφανη χώρα και μια μεγάλη Παράταξη με αυτοδύναμη πορεία και αυτόνομο πρωταγωνιστικό ρόλο. Ιστορικό αποτύπωμα, ζωντανό στις μνήμες του λαού που δεν αλλοιώνεται, δεν παραχαράσσεται, δεν υποκλέπτεται».

Related Articles

Back to top button