ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ.Βαρουφάκης: Να φορολογήσουμε Facebook, Google και Netflix

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στη κυβέρνηση, κατά τη συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου.

Επιπλέον, ο κ. Βαρουφάκης έκανε λόγο για «φιλοδωρηματική πολιτική» που γίνεται, όπως είπε, «αβάσταχτη αν συγκριθεί με τις ελαφρύνσεις των προνομιούχων».

Σημείωσε δε ότι «Το κράτος έδωσε 50 δις στις τράπεζες την ίδια στιγμή που χάνουν σπίτια και μαγαζιά οι μη προνομιούχοι. Πίσω από τη στροφή της κανονικότητας κρύβονται τα κέρδη των αρπακτικών ταμείων. Ελάχιστο βάρος σηκώνουν αυτοί που έχουν χρήματα ενώ το κράτος το χρηματοδοτούν οι ασθενέστεροι με τις 12.000 και 15.000 ευρώ».

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 χαρακτήρισε «μείωση άνευ ουσίας και κοροϊδία», την φορολόγηση των επιχειρήσεων από το 28% στο 24%, τονίζοντας ότι το 90% δεν έχουν κέρδη αλλά φυτοζωούν.

Και πρόσθεσε «Η φορολογική σας προσήλωση είναι σε λάθος δρόμο, δεν κατανέμετε δίκαια τα βάρη», προτείνοντας την μείωση του φορολογικού συντελεστή στο 15% για τις μικρές επιχειρήσεις, στο 20% για τις μεσαίες 20% και στο 30% για τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Ακόμη, εισηγήθηκε την επιβολή φόρου 5% επί του τζίρου τους σε διεθνείς εταιρίες όπως facebook, google, Netflix, κατηγορώντας, παράλληλα, τη κυβέρνηση ότι αντί να στηρίξει τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας που είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, πριμοδοτεί τράπεζες, διϋλιστήρια, μεγάλους ομίλους και σούπερ μάρκετ που κερδοσκοπούν.

Κατέληξε, λέγοντας «Εμείς και εσείς εκφράζουμε δύο διαφορετικούς κόσμους. Εσείς είστε με τους λίγους και εμείς με τους πολλούς που είναι οι μη προνομιούχοι, γι αυτό και αντιστεκόμαστε σθεναρά σε όλες αυτές τις πολιτικές, γιατί δεν είμαστε θιασώτες της ανεύθυνης υπακοής στην ολιγαρχία».

Related Articles

Back to top button
Close
Close