ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ.Βαρουφάκης: Έδωσε τα ηχητικά των Eurogroup στη Βουλή

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης έστειλε επιστολή με την ένδειξη «εμπιστευτικό» προς τον πρόεδρο της Βουλής, με τα usb των μαγνητοφωνήσεων των Eurogroup.

Σε έντονο ύφος ωστόσο, απάντησε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, σχετικά με την επιστολή που του ενεχείρισε ο γραμματέας του ΜεΡΑ25, πριν όπως ανέφερε αποχωρήσει από τη Βουλή για να βρεθεί σε κηδεία στενού του φίλου.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε «Παραδίδω συσκευή αποθήκευσης με τις ηχογραφημένες συνεδρίες του Eurogroup. Πάγια θέση του ΜέΡΑ25 είναι πως όλοι οι πολίτες έχουν το δικαίωμα της πρόσβασης στους διαλόγους, στις τοποθετήσεις και στις αποφάσεις που διαμορφώνουν το μέλλον τους».

Από την πλευρά του ο Κώστας Τασούλας, σημείωσε: «Με τον τρόπο αυτό μου δίνει το δικαίωμα να αποφασίσω αν θα το δώσω στους πολιτικούς αρχηγούς. Όταν κάποιος αισθάνεται πως πρέπει να λάβει μια πρωτοβουλία να ανακοινώνει κρυφές μαγνητοφωνήσεις, πρέπει να παίρνει και την ευθύνη. Δεν αντιλαμβάνομαι τον εαυτό μου ως βαστάζο του κ. Βαρουφάκη. Καλώ έναν κλητήρα και επιστρέφω ως απαράδεκτη την επιστολή Βαρουφάκη. Η βουλή δεν θα μετατραπεί σε αχθοφόρο του κ. Βαρουφάκη».

Παίρνοντας τον λόγο, για την τριτολογία του, ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον Πρόεδρο της Βουλής για την απόφασή του να μην μοιράσει το υλικό στα κόμματα.

Related Articles

Back to top button
Close
Close