ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ.Κουμουτσάκος: «Με σουβλάκια δεν γίνεται μεταναστευτική πολιτική»

Ο αναπληρωτής υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής, Γιώργος Κουμουτσάκος “άδειασε” και εκείνος μετά την Ντόρα Μπακογιάννη, τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη και τους υπόλοιπους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι υποστήριξαν τις απόψεις του περί χοιρινού και ακοόλ στις υποδομές προσφύγων.

Ο κ. Κουμουτσακος χαρακτήρισε αυτές τις δηλώσεις γραφικές και ζήτησε να τελειώσουν. Αφορμή για την ένταξη του χοιρινού και του αλκοόλ στον δημόσιο πολιτικό λόγο υπήρξε η κόντρα σε επιτροπή της Βουλής όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης κατήγγειλε ακραία οργάνωση που ετοιμάζει αυτή την Κυριακή μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ έξω από δομή φιλοξενίας μεταναστών στα Διαβατά.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουμουτσάκος «Οι γραφικότητες κάποτε πρέπει να τελειώνουν, με σουβλάκια, μπύρες και κοψίδια δεν γίνεται μεταναστευτική πολιτική. Η κατανάλωση χοιρινού δεν απαγορεύεται προφανώς δια νόμου στη χώρα αλλά θα έπρεπε από τη συνείδησή μας όταν γίνεται έξω από δομές φιλοξενίας».

Όμως ο κ. Κουμουτσάκος δεν έμεινε εκεί αλλά όπως είπε αποδέχεται πλήρως για την δήλωση που είχε κάνει πριν λίγες μέρες η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωση που είχε κάνει πριν λίγες μέρες η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία είχε δηλώσει ότι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δεν κατάλαβαν γιατί μιλούσαν στην επιτροπή και είχε προσθέσει με ένταση ότι η ανθρωπιά δεν διδάσκεται με νόμους. «Προσυπογράφω τη δήλωση της κ. Μπακογιάννη. Συμφωνώ μαζί της και τονίζω ότι η δήλωση της αυτή είναι η θέση μου και ως αναπληρωτής υπουργός προστασίας του πολίτη».

Related Articles

Back to top button
Close
Close