ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φωτιά» πάει ο Κασσελάκης – Τα πρώτα αποτελέσματα στον ΣΥΡΙΖΑ

Σαφή και ξεκάθαρη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη δείχνουν όλες οι μέχρι στιγμής πληροφορίες

Η διαδικασία της ψηφοφορίας για τη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ καθώς έληξε η παράταση μιας ώρας που είχε δοθεί και η αγωνία για το αν ο Στέφανος Κασσελάκης ή η Έφη Αχτσιόγλου θα είναι στο τιμόνι του κόμματος μεγαλώνει.

Τα πρώτα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ σε περισσότερα από 20 εκλογικά τμήματα δείχνουν επικράτηση του Στέφανου Κασσελάκη. Ο νεαρός υποψήφιος φαίνεται πως προηγείται της συνυποψήφιάς του Έφης Αχτσίογλου.

Αναλυτικά:

Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας: Στέφανος Κασσελάκης: 80 ψήφοι. Έφη Αχτσιόγλου: 34 ψήφοι.

Φούρνοι Ικαρίας: Στέφανος Κασσελάκης: 35 ψήφοι (17/9 :24 ψήφοι). Έφη Αχτσιόγλου: 14 ψήφοι (17/9: 31 ψήφοι).

Παραβόλα Αιτωλοακαρνανίας: Στέφανος Κασσελάκης 105 ψήφοι και η Έφη Αχτσιόγλου 29 ψήφοι.

Ορεστιάδα: Στέφανος Κασσελάκης 117 ψήφοι, Έφη Αχτσιόγλου 60 ψήφοι

Αφάντου της Ρόδου: Στέφανος Κασσελάκης 129 ψήφοι και η Έφη Αχτσιόγλου 40

Καναλάκι Πάργας: 87 ψήφοι ο Κασσελάκης και 77 η Αχτσιόγλου

Αστακός: 66 ψήφοι ο Κασσελάκης και 22 η Αχτσιόγλου

Στα πρώτα επίσημα αποτελέσματα στα Σφακιά στο πρώτο τμήμα ο Στέφανος Κασσελάκης πήρε 171 ψήφους και η Έφη Αχτσιόγλου 3, σε σύνολο 175.

Στη Δράμα στο 5301 εκλογικό τμήμα ο Κασσελάκης πήρε 64 ψήφους και η Αχτσιόγλου 34. Σε τμήμα στο Κιλκίς ο Κασσελάκης μετρά 64 ψήφους και η Αχτσιόγλου 8.

Από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ψηφοφορίας θα φανεί επίσης γιατί έγειρε προς τη μια ή προς την άλλη πλευρά η πλάστιγγα. Η συμμετοχή και αυτή την Κυριακή ήταν μεγάλη ενώ για τον λόγο αυτό δόθηκε και παράταση μιας ώρας στην ψηφοφορία.

Η πρώτη ασφαλής εκτίμηση του αποτελέσματος αναμένεται περίπου στις 10 το βράδυ. Αυτό όπως εξηγούν συμβαίνει γιατί πολλές φορές αργούν οι εφορευτικές επιτροπές και κάνουν λάθη, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει το τηλεφωνικό κέντρο. Ακόμη υπήρξαν κάποιες μουρμούρες γιατί έφυγαν μαζικά κάποια sms από υποψήφιο.

Related Articles

Back to top button