ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φίλης: Δεν πρέπει να κοπούν οι συντάξεις χηρείας

Σε κλίμα αντίστροφο των πανηγυρισμών της κυβέρνησης στο Ζάππειο κινήθηκε ο κ. Νίκος Φίλης

 

ADS

Σε κλίμα αντίστροφο των πανηγυρισμών της κυβέρνησης στο Ζάππειο κινήθηκε ο κ. Νίκος Φίλης «εκπυρσοκροτώντας» για μια ακόμα φορά τόσο για την συμφωνία για το χρέος όσο και για την συνταξιοδοτική πολιτική της κυβέρνησης που την χαρακτήρισε «φιλοδώρημα».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής που συνεκλήθη για τον ορισμό νέων προέδρων στον ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ υποστήριξε ότι η πρόσφατη απόφαση του Eurogroup δεν υλοποίησε όσα οι δανειστές είχαν υποσχεθεί για το ελληνικό χρέος και κάλεσε την κυβέρνηση να ακυρώσει την μείωση των συντάξεων.

«Θα έχουμε τρία εκατομμύρια συνταξιούχους. πλήρη ανατροπή της βάσης του ασφαλιστικού. Στην καλή εκδοχή του ασφαλιστικού, το 2022 θα φτάσει η ανεργία στα 14,2 %. Ίλιγγος. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε μπροστά σε μεγάλες διαθρωτικού χαρακτήρα αποφάσεις για το ασφαλιστικό. Μόνο από τις εισφορές δεν προχωρά το ασφαλιστικό. Το ασφαλιστικό πρέπει να στηριχθεί με δημόσιο πόρο εκτός αν θέλουμε να δίνουμε φιλοδωρήματα για συντάξεις όπως κάνουμε» είπε αρχικά ο κ. Φίλης.

«Οι όροι οι περσινοί δεν ισχύουν σήμερα. Τα στοιχεία του ΕΦΚΑ έχουν αλλάξει. Δεν υπάρχει για το χρέος η ρύθμιση που είχαν πει πέρυσι ότι θα κάνουν οι εταίροι – δηλαδή το γαλλικό κλειδί – και δεν υπάρχει το ΔΝΤ. Πολιτικά και ηθικά πρέπει η κυβέρνηση να κινηθεί σε κατευθύνσεις για να μην περικοπούν οι συντάξεις. Είναι πολιτική υποχρέωση» τόνισε σε άλλο σημείο για να ρίξει ένα ακόμα «καρφί» προς την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας αναφορικά με τις περικοπές στις συντάξεις χηρείας.

«Δεν πρέπει να προχωρήσουμε σε άλλες χειρουργικές επεμβάσεις όπως στις συντάξεις χηρείας που δεν επιβλήθηκε από έξω αλλά ήταν δική μας επιλογή. Περιμένουμε να ακούσουμε τι έχει να πει το υπουργείο γιατί το θέμα είναι ευαίσθητο».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button