ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Η κοινωνία μας έφερε εδώ

«Το 90% της κοινωνίας δε σας πιστεύει πια και δε σας εμπιστεύεται, η κοινωνία μας έφερε εδώ σήμερα και η αλλαγή των κοινωνικών και πολιτικών συσχετισμών και η ραγδαία πτώση της αποδοχής του κ. Μητσοτάκη και των δημοσκοπικών σας ποσοστών», είπε ο πρόεδρος ο Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

«Η αλλαγή στην κοινωνική συνείδηση οδήγησε και σε κάτι ακόμα, στις παραιτήσεις δύο κορυφαίων υπουργών, η κοινωνία πέτυχε να παραιτηθούν σήμερα και ο κύριος Μπρατάκος και ο κύριος Παπασταύρου, γιατί η κοινωνία έχει απονομιμοποιήσει την πολιτική της κυβέρνησης ιδιαίτερα απέναντι στο έγκλημα των Τεμπών», τόνισε.

Ζήτησε από τον πρωθυπουργό να δώσει στην ομιλία του κάποιες απαντήσεις για τους λόγους παραίτησης δυο κορυφαίων υπουργών.

«Δεν τα κατάφεραν στην αποστολή τους; Ή δε γνωρίζατε ότι πήγαν στη συνάντηση με μεγάλο επιχειρηματία; Το ερώτημα λοιπόν είναι: γνωρίζετε τι γίνεται στο Μαξίμου ή όχι; Αν γνωρίζατε ήσασταν υπεύθυνος για την αποστολή, αν δεν γνωρίζατε, δε γνωρίζετε τι κάνει κυβέρνηση και είστε επικίνδυνος για πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκη».

Ο κύριος Φάμελλος σχολίασε ότι με την πρόταση δυσπιστίας, πέρα από τις παραιτήσεις των δυο υπουργών:

«Καταφέραμε και κάτι ακόμα, να σας φέρουμε στη Βουλή για να απολογηθείτε για σοβαρή παραβίαση του κράτους δικαίου».

Είπε ότι με την απουσία του από τη Βουλή στη συζήτηση για το πόρισμα της Εξεταστικής είχε προσβάλει τη Βουλή, την κοινωνία και τη μνήμη των θυμάτων. Υποστήριξε ότι απουσίασε επειδή:

«Δεν θέλατε να μπείτε στο κάδρο, να δώσετε απαντήσεις, να αναλάβετε ευθύνες, όμως ήρθε η στιγμή να δώσετε απαντήσεις, θέλετε δεν θέλετε ήρθατε σήμερα στη Βουλή και θα εκτεθείτε όπως χτες ο κ. Καραμανλής».

«Δεν δυσπιστούμε μόνο εμείς προς την κυβέρνηση σας, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, στην οποία ανταποκριθήκαμε και συμμετείχαμε σε αυτή την κοινή υποβολή της πρότασης», είπε, σχολιάζοντας ότι «δεν θα πάρουμε την άδεια σας για να ασκήσουμε τα δημοκρατικά μας καθήκοντα».

«Όχι δεν απολογούμαστε σε κανέναν, δίνουμε λογαριασμό μόνο στην κοινωνία και μόνο από αυτή παίρνουμε εντολές, όχι σε υπουργούς του κ. Μητσοτάκη που απολογούνται μόνο σε συμφέροντα», ανέφερε.

Ο κύριος Φάμελλος είπε ότι:

«Ακόμα κι αν λάβει σήμερα την ψήφο εμπιστοσύνης ο κ. Μητσοτάκης, αυτό δε σημαίνει ότι απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας και εκεί γίνεται η τελική καταμέτρηση».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button