ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Fake news ή πραγματικότητα η κατάργηση των καλλιτεχνικών; Τα «Ellinika Hoaxes» και η ανακοίνωση του Υπουργείου

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει μια δημοσίευση των Ellinika Hoaxes, η οποία «βγάζει» fake news την κατάργηση των καλλιτεχνικών μαθημάτων από τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

ADS

Υπενθυμίζεται ότι στο νέο ωρολόγιο πρόγραμμα, το οποίο ανακοινώθηκε τη Δευτέρα από το υπουργείο Παιδείας και ψηφίστηκε στη Βουλή, δεν προβλέπεται η διδασκαλία των καλλιτεχνικών μαθημάτων σε καμιά από τις τάξεις του Λυκείου

Την Τρίτη, μαζί με την είδηση του αλλαγών που επιφέρει το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα αλλά και άλλα άρθρα σχολιασμού, το «γύρο του διαδικτύου» έκανε και ένα ακόμη άρθρο της ζωγράφου και υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων Β/θμιας Εκπ/σης Ζακύνθου, Ελένης Ζωγράφου, το οποίο είχε γραφτεί το 2013. Το εν λόγω άρθρο είχε γραφτεί με αφορμή τους σχεδιασμούς εκείνης της περιόδου, που επίσης προέβλεπαν κατάργηση των καλλιτεχνικών, αλλά σε όλες τις τάξεις της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εκτός της Α’ Γυμνασίου, κάτι που τελικά δεν εφαρμόστηκε.

Στο εν λόγω άρθρο, που είχε πολλά κοινά στοιχεία με τη σημερινή κατάσταση, εκφραζόταν η αντίδραση της καθηγήτριας καλλιτεχνικών και η επισήμασή της για τη σημασία των καλλιτεχνικών μαθημάτων, με αποτέλεσμα να αναπαραχθεί ευρέως. Σε αυτό «πάτησαν» τα Ellinika Hoaxes, δημοσιεύοντας κείμενο με τίτλο «Fake news περί κατάργησης των Καλλιτεχνικών στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση».

Η διάψευση ως «fake news» προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση από εκπαιδευτικούς και όχι μόνο, αναγκάζοντας τελικά τον συντάκτη να προχωρήσει σε διόρθωση αναφέροντας πως καταργούνται τα καλλιτεχνικά από το Λύκειο

Related Articles

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker