ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φ.Γεννηματά για Νovartis: Εμείς θέλουμε να λάμψει η αλήθεια- Δεν μοιράζουμε συγχωροχάρτια

H Φώφη Γεννηματά καταλόγισε ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας ότι αδιαφόρησε για το τι συνέβη στο χώρο του φαρμάκου, καθώς και στη ΝΔ,κατηγορώντας τη πως κλείνει τα μάτια στα ίδια φαινόμενα.

«Εμείς δεν δίνουμε συγχωροχάρτι σε κανέναν. Θέλουμε να λάμψει η αλήθεια» είπε και χρέωσε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι έστησε μια σκευωρία για να σπιλώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους.

«Η δήθεν πρώτη φορά αριστερά δεν ένιωσε καμία ντροπή όταν τοποθετούσε στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης ένα πρώην διοικητή της ΕΥΠ και στέλεχος της δεξιάς προκειμένου να στήσει το δικό της παρακράτος» σημείωσε.

Και συνέχισε η αποκάλυψη της σκευωρίας δεν είναι ζήτημα ρεμβανισμού είναι ζήτημα Δικαιοσύνης κι Δημοκρατία. Πρέπει να υπάρξει πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης

Προειδοποίησε τέλος ότι το ΚΙΝΑΛ δεν θα δεχθεί την επιστροφή του φακέλου στην Δικαιοσύνη.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, ασχοληθήκαμε ποτέ ενεργά και αποτελεσματικά με τα θεσμικά κενά στο χώρο του φαρμάκου; Μόνο μετά από δική μας πρόταση δημιουργήθηκε διακομματική επιτροπή, που πέρασε στην Ιστορία χωρίς να αφήσει τίποτε πίσω της.

Ακόμη και η Εξεταστική Επιτροπή που συγκροτήθηκε και λειτούργησε στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο αρνήθηκε πεισματικά να ασχοληθεί με το ζήτημα ταμπού του φαρμάκου.

Κι απομείναμε, μόνοι εμείς, να ζητούμε επίμονα να ερευνήσουμε τη διαχρονική εξέλιξη της φαρμακευτικής δαπάνης.

Για να μάθει επιτέλους ο πολίτης πώς και γιατί εκτροχιάστηκε η δημόσια υγεία την περίοδο 2004-2009.

Μετρήσιμα, με πραγματικά στοιχεία. Όχι άλλες θεωρίες. Μιλάμε με αριθμούς και δεδομένα. Τα έχουμε μπροστά μας. Κι όμως, εσείς δεν θέλετε να τα δείτε.

Τα στοιχεία:

Το 2004 η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη κόστισε στον ελληνικό λαό 3,3 δις € και 5 χρόνια μετά, το 2009, άγγιξε τα 6,4 δις €.

Ο Εκτροχιασμός της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης της περιόδου 2004 – 2009 προκάλεσε σπατάλη 12 δισεκατομμύρια 384 εκατομμύρια €.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχτισε τις βάσεις την περίοδο 2010 – 2012 για την μείωση της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης μέχρι το 2014.

Από τα 6,4 δις € που παραλάβαμε το 2009 από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μειώσαμε σταθερά τη δημόσια φαρμακευτική δαπάνη για να καταλήξει το 2014 στα 2,6 δις € και την συνολική εξοικονόμηση για το ελληνικό δημόσιο να φτάνει τα 12,4 δις €.

Και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ έκλεισαν και κλείνουν ως σήμερα προκλητικά τα μάτια στο μεγάλο σκάνδαλο.

Είναι παραπάνω από προφανείς πλέον οι συμπτώσεις. Η συνάντηση των κομματικών τους συμφερόντων. Η αμοιβαία σιωπή.

Η Ομερτά.

Στην υπόθεση αυτή, σκοπίμως έχει στοχοποιηθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος, που μάλιστα είναι ο υπουργός του ΠΑΣΟΚ που συνέδεσε το όνομά του με τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις στο χώρο του φαρμάκου.

Τις μεταρρυθμίσεις που διέλυσαν το πάρτι των πολυεθνικών και περιόρισαν δραστικά τη σπατάλη στο χώρο της υγείας.

Είναι χαρακτηριστικό βέβαια ότι η ΝΔ δεν βρήκε μια λέξη να πει για την σκευωρία και την παράνομη διαδικασία σε βάρος του.

Το «σύστημα Ρασπούτιν» παραμένει ακόμη ζωντανό. Και συντηρεί το τοξικό κλίμα που το ίδιο έχει δημιουργήσει.

Προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να νομιμοποιήσει αναδρομικά τη διάτρητη και κατευθυνόμενη διαχείριση της υπόθεσης τα τρία τελευταία έτη.

Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά σε αυτή την υπόθεση.

Related Articles

Back to top button
Close
Close