ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευθυμίου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν να είχε νικήσει ο Άκης το 1996»

Παραλληλισμό του Σύριζα με τον Άκη Τσοχατζόπουλο του 1996 στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, έκανε μιλώντας στην εκπομπή του ρ/σ του ΣΚΑΪ «Σκάει είδηση» του Δημήτρη Οικονόμου και της Εύας Αντωνοπούλου, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου.

Στην ερώτηση για την κατάσταση στην Κεντροαριστερά και στο ΚΙΝΑΛ, ιδίως μετά τις προσχωρήσεις παλαιών στελεχών του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ είπε:

«Τα κόμματα είναι διαρκώς μεταβαλλόμενα. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα μεγάλο κενό. Υπάρχει μια συγκροτημένη παράταξη, η συντηρητική παράταξη. Έστω και αν μέσα έχει ρεύματα διαφορετικά –άλλο είναι ο Μητσοτάκης, άλλο είναι η καραμανλική παράδοση, άλλο είναι διάφοροι άλλοι– παρ’ ολ’ αυτά είναι μια συγκροτημένη παράταξη, αποκτά συνοχή λόγω εξουσίας και έχει και μια λαϊκή επικύρωση πρόσφατα. Αντίθετα στον ευρύ προοδευτικό χώρο και ιδίως στην πιο αναγκαία του πλευρά, που είναι μια σύγχρονη ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα, η οποία να έχει ένα σχέδιο πραγματικής εξόδου από τη χώρα από την κρίση με κοινωνική δικαιοσύνη υπάρχει ένα κενό», είπε αρχικά ο κ. Ευθυμίου.

Στην ερώτηση αν είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό το κομμάτι της σύγχρονης ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, ο πρώην υπουργός απάντησε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αυτό. Να σας το πω με γλώσσα απλή: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν να νίκησε ο Άκης ο Τσοχατζόπουλος το 1996».

Related Articles

Back to top button