ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έτοιμη να κλείσει τα κεντρικά γραφεία της η Χρυσή Αυγή

Ένα βήμα πριν το κλείσιμο των κεντρικών της γραφείων στη λεωφόρο Μεσογείων, φέρεται να είναι η Χρυσή Αυγή. 

  Οι εκλογές της 7ης Ιουλίου σηματοδότησαν την έξοδο του ναζιστικού μορφώματος από τη Βουλή και, σύμφωνα με ρεπορτάζ του newsbeast, ο αρχηγός της ΧΑ Νίκος Μιχαλολιάκος αδυνατεί πλέον να υποστηρίξει οικονομικά το κτίριο στη λεωφόρο Μεσογείων.

  Χωρίς τις εισφορές των βουλευτών του κόμματός, το ναζιστικό μόρφωμα φαίνεται να κλυδωνίζεται οικονομικά ενώ φυλλορροεί εξαιτίας των εσωκομματικών διασπαστικών τάσεων: ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός αποφάσισε να ανεξαρτητοποιηθεί, όπως έκανε και ο πρώην βουλευτής Μαγνησίας Παναγιώτης Ηλιόπουλος. 

Η κατακόρυφη μείωση των εσόδων καθιστά, όπως φαίνεται, αδύνατη τη διατήρηση των γραφείων σε μία περιοχή που τα ενοίκια είναι υψηλά. Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, αναζητούνται φθηνότερες εναλλακτικές ενώ βέβαιο πρέπει να θεωρείται και το κλείσιμο αρκετών τοπικών οργανώσεων ανά την Ελλάδα

Από το 2013, η κρατική χρηματοδότηση είχε ανασταλεί, σύμφωνα με τροπολογία που προέβλεπε την διακοπή της σε κόμματα των οποίων τα στελέχη διώκονται για εγκληματικές ενέργειες ή τρομοκρατικές πράξεις. Με το ναζιστικό μόρφωμα να παίρνει πλέον την κατιούσα, μειώνονται και οι δωρεές και οι συνδρομές προς την Χρυσή Αυγή. 

  Η οικονομική κατάρρευση συμπίπτει και με τις δικαστικές εξελίξεις, αφού την Τετάρτη αναμένεται να απολογηθεί για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο πυρηνάρχης της Νίκαιας Γιώργος Πατέλης. Αρχικά ήταν προγραμματισμένο να απολογηθεί στις 28 Ιουλίου αλλά η συνεδρίαση τελικώς αναβλήθηκε. 

Related Articles

Back to top button
Close
Close