ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΣΗΕΑ : Η ΕΛΑΣ απέκλεισε δημοσιογράφους κατά την επίσκεψη Τσίπρα στα “καμμένα”

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ δεν επετράπη από τις αστυνομικές δυνάμεις η κάλυψη της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στην περιοχή της Αγίας Κυριακής σε δημοσιογράφους από τους τηλεοπτικούς σταθμούς ΣΚΑΪ και ΑΝΤ1, παρόλο που αυτή την δυνατότητα είχαν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ και του ALPHA.

Οι δικαιολογίες που χρησιμοποίησε η Ελληνική Αστυνομία για τον αποκλεισμό των δημοσιογράφων ήταν «για να μην γίνει συνωστισμός» ή ότι «δεν χωράνε τα αυτοκίνητα τους».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ με τίτλο «Το Διοικητικό Συμβούλιο καταγγέλλει την επιλογή δημοσιογράφων από την ΕΛ.ΑΣ.»

Σήμερα το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το φυλάκιο της Αγίας Κυριακής, στο Πολυδένδρι Αττικής, προκειμένου να συνομιλήσει με το προσωπικό της Πυροσβεστικής, που επί τρεις ημέρες καταβάλλει υπεράνθρωπο αγώνα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Όμως, παρόλο που η επίσκεψη καλύφθηκε τηλεοπτικά από την ΕΡΤ, έναν ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό και πλήθος φωτογράφων, αστυνομικοί που βρίσκονταν στα μπλόκα γύρω από την περιοχή της Αγίας Κυριακής έκαναν επιλογή των δημοσιογράφων που θα κάλυπταν το γεγονός. Στο πλαίσιο αυτών των εντολών, δεν επετράπη η κάλυψη της επίσκεψης σε δύο δημοσιογράφους, μεταξύ των οποίων και στον Ταμία του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ Χρήστο Μαζανίτη, που απομακρύνθηκαν σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τον τόπο της επίσκεψης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να αντιληφθεί ότι ο ρόλος της στις δύσκολες στιγμές- όπως αυτές των τελευταίων ημερών με τις πυρκαγιές σε Αττική, Ζάκυνθο, Ηλεία και άλλες περιοχές- είναι η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και όχι η επιλογή των δημοσιογράφων που θα καλύψουν ειδησεογραφικά τα γεγονότα.

Related Articles

Back to top button