ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιζήσασα των Τεμπών: Ακόμη και στην αναπνοή πονάω

Συνταρακτικά είναι όσα μοιράστηκε η επιζήσασα και πολυτραυματίας της τραγωδίας των Τεμπών Ντίνα Μαγδαλιανίδη, που χρειάστηκε 25 χειρουργεία προκειμένου να συνέλθει κι παλεύει ακόμη καθημερινά με τα τραύματά της, σωματικά και ψυχικά.

Η ίδια, μιλώντας στο κανάλι The Journal στο YouTube μίλησε τόσο για τη στιγμή του δυστυχήματος που τη σημάδεψε όσο και για όσα πέρασε κι εξακολουθεί να περνάει στην διαδικασία της αποκατάσταης:

«Εγώ μπήκα κατευθείαν στη ΜΕΘ γιατί ήμουνα σε κρίσιμη κατάσταση. Έσπασα όλο μου το σώμα. Σπονδύλους, όλους σχεδόν, όλα μου τα πλευρά. Πλευρά μπήκαν στα πνευμόνια, οπότε δεν μπορούσα καν να αναπνεύσω, κλείδα, στέρνο, ωμοπλάτη… Όλα, όλα! Ό,τι μπορείς να σπάσεις το έσπασα! Αλλά σε φρικτή κατάσταση ήταν το πόδι στο οποίο έσπασα όλα τα αγγεία. Είχε μείνει ένα αγγείο, το οποίο και μπόρεσαν έτσι να το σώσουν το πόδι…».

«Κάθε μέρα είχα εγχείρηση»
Όπως ανέφερε: «Κάθε μέρα είχα εγχείρηση. Ήταν πάρα πολύ επίπονο… Σκίζονταν ράμματα, ξυπνούσα στα αίματα. Δεν μπορώ να εξηγήσω το πόσο, πόσος πόνος. Ακόμα και τώρα είμαι με πολύ ισχυρά φάρμακα που ανήκουν στα οπιοειδή γιατί δεν μπορώ να λειτουργήσω… Έκανα οκτώ μήνες να μιλήσω σε άνθρωπο, δεν μπορούσα να αποδεχτώ ότι βρέθηκα στο τρένο τη λάθος στιγμή».

«Τον πρώτο καιρό δεν ήθελα καν να μάθω ή να δω τα παιδιά που χάθηκαν γιατί ζεις με την ενοχή. Θυμάμαι ότι είχα πει χαρακτηριστικά στους δικούς μου το εξής που τους πλήγωσε: Αν ήξερα ότι θα περάσω όλο αυτό ίσως να έδινα την θέση μου σε ένα άλλο παιδί…. Περνούσα καθημερινά τέτοιο πόνο που πίστευα ότι δεν θα περάσει ποτέ… Μέχρι σήμερα ακόμη και στην αναπνοή πονάω γιατί κόλλησαν στραβά τα πλευρά μου».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button