ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίκαιρη ερώτηση ΝΔ για την υπόθεση του «Noor 1»

Ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών πέραν των άλλων ζητημάτων έκανε ιδιαίτερη μνεία στην υπόθεση του “Νoor 1”, γνωστοποιώντας ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή προς τον  υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή αναφορικά με τις “παρεμβάσεις” του Πάνου Καμμένου στην υπόθεση.

Ειδικότερα ο Βασίλης Κικίλιας σημείωσε τα εξής :

«Η ΝΔ έχει σαν αρχή την απρόσκοπτη λειτουργία της δικαιοσύνης. Κανένας δεν μπορεί να παρέμβει στο έργο της», είπε ο κ. Κικίλιας και πρόσθεσε: «Ο κ. Καμμένος στην προχθεσινή συζήτηση στην Βουλή δεν απάντησε σε κανένα από τα κρίσιμα ερωτήματα. Η ΝΔ καταθέτει επίκαιρη επερώτηση: Γιατί ο κ. Καμμένος μίλησε 12 φορές με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη; Πώς εξηγείται η διάρκεια των 21 λεπτών συνομιλία όταν μάλιστα ο κ. Καμμένος είπε ότι απλώς τον προέτρεψε να καταθέσει όσα στοιχεία διαθέτει; Στο πλαίσιο ποιας αρμοδιότητας του κ. Καμμένου έλαβε χώρα η συνομιλία; Πώς γνώριζε ο Γιαννουσάκης ότι θα δεχόταν επίσκεψη εισαγγελικού λειτουργού στην φυλακή; Υπήρξε επικοινωνία του Γιαννουσάκη με τον Χριστοφορίδη που άσκησε πίεση σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Γιαννουσάκης; Γιατί δεν έχει διαταχθεί έρευνα για τον αξιωματικό του λιμενικού; Θα καταθέσει την λίστα των τηλεφωνικών του επαφών του κ. Καμμένου;».

Ανέφερε ακόμη ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε άγνοια για το αν γνώριζε ο πρωθυπουργός τις ενέργειες του υπουργού Αμύνης. «Καλούμε τον κ. Τσίπρα να απαντήσει: γνώριζε ή όχι τις συνομιλίες;», τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button