ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έντονες αντιδράσεις από τη δήλωση Μαλέλη

Αντιδράσεις προκαλεί η δήλωση του γραμματέα επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής Σταμάτη Μαλέλη που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς σε ραδιοφωνική του συνέντευξη είπε ότι σε περίπτωση που η ΝΔ δεν έχει αυτοδυναμία, δεν θα συνεργαστεί «με μία κυβέρνηση που θα φέρει τον όλεθρο».

«Δεν θα φοβηθούμε να πάμε σε δεύτερες εκλογές με απλή αναλογική ακόμη και αν δεν έχει αυτοδυναμία η ΝΔ, δεν θα συνεργαστούμε με μια κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη που θα φέρει τον όλεθρο. Θέλουμε προοδευτική διακυβέρνηση. Εάν δεν μπορούμε να προωθήσουμε τη δική μας ατζέντα, δεν έχει νόημα για εμάς οποιαδήποτε κυβερνητική συνεργασία» είπε χαρακτηριστικά ο Σταμάτης Μαλέλης στο news247.

«Καλωσορίζω κάθε άποψη – και αυτή του κ. Μαλέλη – που αναγνωρίζει ότι το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του ΔΝΤ» σχολίασε με ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.

Νίκος Παππάς@nikospappas16

Καλωσορίζω κάθε άποψη -και αυτή του κ. Μαλέλη- που αναγνωρίζει ότι το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του Δ.Ν.Τ. Ο τόπος χρειάζεται σταθερή μακροχρόνια αριστερή προοδευτική διακυβέρνηση.

See Νίκος Παππάς’s other Tweets

Ο ίδιος ο Σταμάτης Μαλέλης μιλώντας σε συνομιλητές του υποστηρίζει ότι δεν είπε τίποτα παραπάνω απ’ αυτά που δηλώνει παγίως το Κίνημα Αλλαγής.

Πάντως, με δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης σημείωσε ότι «ο δικός μας αγώνας είναι να ανατρέψουμε το σκηνικό του διχαστικού διπόλου ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ που θα οδηγήσει τη χώρα και τους πολίτες σε νέα αδιέξοδα» προσθέτοντας ότι «η σύγχρονη Κεντροαριστερά δεν χωράει στα δήθεν μέτωπα που επιχειρούν να την εντάξουν. Ούτε σε μέτωπα δήθεν προοδευτικά με το ΣΥΡΙΖΑ που τίποτα προοδευτικό δεν έχει να επιδείξει ούτε ως αντιπολίτευση , ούτε ως κυβέρνηση αλλά ούτε και σε μέτωπα δήθεν συστημικής κανονικότητας με τη ΝΔ που κάθε μέρα και περισσότερο επιβεβαιώνει πόσο βαθιά συντηρητική παραμένει».

Related Articles

Back to top button