ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκτός γραμμής η Μιλένα Αποστολάκη: Αν δεν προκύψει αυτοδυναμία θα συγκυβερνήσουμε με τη ΝΔ

«Ο κ. Μητσοτάκης προκειμένου να πάρει ψήφους από το ΠΑΣΟΚ έλεγε να μην ψηφίσουν γιατί έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας αντίστοιχα έλεγε να μην ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ γιατί είναι το παρακολούθημα της Δεξιάς», ανέφερε χαρακτηριστικά

Για τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαΐουαλλά και για το τι θα συμβεί εάν στις εκλογές της 25ης Ιουνίου δεν προκύψει αυτοδυναμία για το πρώτο κόμμα, μίλησε στο Mega η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στον βόρειο Τομέα Αττικής Μιλένα Αποστολάκη.

«Πήραμε 220.000 καινούριες ψήφους. Το ΠΑΣΟΚ πέρασε από συμπληγάδες. Ο κ. Μητσοτάκης προκειμένου να πάρει ψήφους από το ΠΑΣΟΚ έλεγε να μην ψηφίσουν γιατί έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας αντίστοιχα έλεγε να μην ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ γιατί είναι το παρακολούθημα της Δεξιάς», ανέφερε αρχικά η κυρία Αποστολάκη.

«Σημασία έχει πως αυξήσαμε τη δύναμή μας κατά 40% από το 19’. Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει και αυτό φιλοδοξούμε και από τις δεύτερες εκλογές. Δεν είναι μικρό το να κερδίζουν τόσους ψηφοφόρους όταν τόσο καιρό υπήρχε μία ολομέτωπη επίθεση από τα δύο μεγάλα κόμματα», συμπλήρωσε.

Σχετικά με το πώς θα γίνουν δεύτερη δύναμη, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ τόνισε πως «εμείς βάζουμε ως στόχο το να δώσουμε στον κόσμο μία ελπίδα πως μία υπάρχει μία δυνατή πλειοψηφική αντιπολίτευση που θα κάνει προγραμματικό αντιπολιτευτικό έργο χωρίς δημαγωγικούς λαϊκισμούς. Στη τελευταία δημοσκόπηση, σε ερώτηση που έγινε στους πολίτες και αφορούσε το πού αποδίδουν την κυριαρχία της ΝΔ, το μεγαλύτερο ποσοστό αφορούσε την ανεπαρκή αντιπολίτευση».

Στη συνέχεια απαντώντας στο ερώτημα για το εάν το ΠΑΣΟΚ είναι διατεθειμένο να συγκυβερνήσει σε περίπτωση που στις εκλογές της 25ης Μαΐου δεν προκύψει αυτοδυναμία είπε πως για να συμβεί κάτι τέτοιο τότε ο πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι κοινής αποδοχής. 

«Εμείς κάναμε μία επιτυχημένη προσπάθεια γιατί υπάρχει κοινωνική αναγκαιότητα. Η χώρα πρέπει να αποκτήσει έναν δικομματισμό λειτουργικό. Εάν η ΝΔ, παρά τις θριαμβευτικές και αλαζονικές συμπεριφορές με τα σχόλια των 180 εδρών. Αν έρθει θα του πούμε “ναι”, αλλά με ένα προγραμματικό πλαίσιο, τρία αδιαπραγμάτευτα και πρωθυπουργό κοινής αποδοχής. Έχει σημασία πως διαβάζει το εκλογικό αποτέλεσμα. Η αλλη πλευρά λέει ότι για να γίνει συγκυβέρνηση δεν πήρε αυτοδυναμία ούτε στην δεύτερη εκλογή», ανέφερε χαρακτηριστικά η Μιλένα Αποστολάκη.

Related Articles

Back to top button