ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτο επίδομα τον Δεκέμβριο ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης στον ΣΚΑΙ: Θα δοθούν 350 εκατ. ευρώ

«Μέχρι το τέλος του πρώτου 3μηνου του 2024 θα παραλάβουμε τα νέα μας λεωφορεία»

Πραγματικό πρόβλημα χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός το κυκλοφοριακό στην Αθήνα, το οποίο όπως είπε δεν έχει εύκολες λύσεις. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στις μακροχρόνιες παρεμβάσεις, γραμμή 4 μετρό, το μεγαλύτερο δημόσιο έργο στη χώρα το οποίο θα δώσει πρόσβαση σε ένα ποιοτικό μέσο μεταφοράς, ωστόσο θα πάρει χρόνο για να υλοποιηθεί. 

«Δίνουμε έμφαση με λεωφορειολωρίδες και νέα λεωφορεία που θα κινούνται με μεγαλύτερη ταχύτητα, μέχρι το τέλος του πρώτου 3μηνου του 2024 θα παραλάβουμε τα νέα μας λεωφορεία. Θα σκεφτούμε σε ποιες γραμμές θα τα ο πρωθυπουργός τοποθετήσουμε, ενώ τα ΚΤΕΛ έχουν αναλάβει περιαστικά της Αθήνας ένα μέρος των μεταφορών και θα δώσουμε έμφαση στο ποδήλατο. Θέλουμε να φτιάξουμε έναν ποδηλατόδρομο στο κέντρο της Αθήνας, ο οποίος θα μπορεί στην πράξη να χρησιμοποιείται», τόνισε.

Για τη χρήση καμερών

«Κάμερες θα μπουν για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Ο προγραμματισμός είναι για 700 κάμερες στο κέντρο της Αθήνας. Μπορούμε να προχωρήσουμε και στα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης για καλύτερη χρήση των φαναριών».

Για συνάντηση με Χάρη Δούκα

«Προσβλέπω σε ουσιαστική συνεργασία με το νέο δήμαρχο Αθηναίων. Υπάρχουν και αποφάσεις που άπτονται της κεντρικής διοίκησης. Το μετρό γραμμή 4 θα προχωρήσει. Υπάρχουν αντιδράσεις υπερβολικές πχ για τα δέντρα για τα οποία έχουν δοθεί εξηγήσεις. Για τη Βασιλίσσης Όλγας ότι πεζοδρομείται δεν ξεπεζοδρομείται. Είναι λάθος. Σκοπός μας πρέπει να είναι να κάνουμε σταδιακά τη χρήση του αυτοκινήτου λιγότερη», είπε ο πρωθυπουργός.

Τα μέτρα για δικαιούχους του ΟΠΕΚΑ και χαμηλοσυνταξιούχους

«Σκοπός μας δεν είναι απλά να μειώσουμε τον πληθωρισμό αλλά να δούμε και σε ποιες περιπτώσεις μπορούμε να πετύχουμε μείωση τιμών. Εκεί κατατείνει και η προσπάθεια που κάνουμε με το 5% στα τρόφιμα. Η υπεραπόδοση του προϋπολογισμού είναι αποτέλεσμα της αναπτυξιακής μας πολιτικής. Θα δοθεί εεραιτέρω στήριξη με βάση τις δημοσιονομικές αντοχές μας» τόνισε ο πρωθυπουργός ο οποίος ανακοίνωσε: 

Επιπλεόν 350 εκατ. ευρώ σε μια σειρά από παρεμβάσεις για να στηριχτούν οι ευάλωτοι συμπολίτες μας και συγκεκριμένα είπε: «Το Δεκέμβριο θα δοθεί επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, σε δικαιούχους του ΟΠΕΚΑ θα υπάρξει αύξηση, θα αυξήσουμε κατά 150% όλα τα επιδόματα τέκνων του ΟΠΕΚΑ. Θα δοθούν 200 ευρώ σε 225.000 δικαιούχους ΑΜΕΑ του ΟΠΕΚΑ. Θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση και οι χαμηλοσυνταξιούχους που δεν είδαν προσωπική διαφορά. Θα τους δώσουμε 150 ευρώ παραπάνω, όπως και οι ανασφάλιστοι συνταξιούχοι».

Related Articles

Back to top button