ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ στο συνέδριο των Σοσιαλιστών της Αλβανίας

Στις 29 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα η Συνδιάσκεψη του Αλβανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, παρουσία του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) Sergei Stanishev και εκπροσώπων αδελφών σοσιαλιστικών και σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων από τα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

ADS

Ο Αναπληρωτής Γραμματέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Κινήματος Αλλαγής Κωνσταντίνος Φουτζόπουλος μετέφερε τους χαιρετισμούς της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ και την αλληλεγγύη του ΚΙΝΑΛ στις οικογένειες των θυμάτων του καταστροφικού σεισμού του Νοεμβρίου. Στο περιθώριο της Συνδιάσκεψης ο κ. Φουτζοπουλος είχε σύντομη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας και Πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος Edi Rama και τον Γενικό Γραμματέα του Κόμματος Taulant Balla και συνάντηση εργασίας με την Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων Teuta Vodo, όπου συζητήθηκαν μεταξύ άλλων η Ευρωπαϊκή πορεία των Δυτικών Βαλκανίων και η ανάγκη συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων της περιοχής και μία καλύτερη και πιο δίκαιη Ευρώπη.

Ο κ. Φουτζόπουλος τόνισε πως η Ελλάδα διαχρονικά ως δύναμη σταθερότητας στα Βαλκάνια και στην Νοτιοανατολική Ευρώπη στηρίζει την ενταξιακής πορεία των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή οικογένεια. Οι σχέσεις καλής γειτονίας και η ενίσχυση της συνεργασίας αποτελούν κλειδί για την εμπέδωση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button