ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Βουλή η δικογραφία για τη Novartis

Ζητείται η άρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου.

Οι εισαγγελικές αρχές, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης, διαβίβασαν την Τρίτη (9/4) στη Βουλή τρεις ογκοδέστατους φακέλους που αφορούν τη δικογραφία για τη Novartis.

Χθες με την ανακοίνωση και μόνο της μεταβίβασης στη Βουλή της δικογραφίας, ξέσπασε πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ κυβέρνησης, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ. 

Η εισαγγελική έρευνα που ολοκληρώθηκε αφορά το χρονικό διάστημα από τον Απρίλιο 2011 έως το Μάιο του 2012 και αφορά την κοστολόγηση 4 φαρμάκων της Novartis (Gilenya, Tasigna (των 150 mg και 200 mg) και Lucentis).

Σήμερα αναμένεται να σταλούν 20 με 30 κλήσεις προς μη πολιτικά πρόσωπα προκειμένου να καταθέσουν ως ύποπτοι για δωροδοκία και πιθανά για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Περίεργες συµπτώσεις µε το εκατοµµύριο του Φρουζή

Στο µικροσκόπιο των εισαγγελέων κατά της διαφθοράς έχει µπει η αποκάλυψη του «Εθνους της Κυριακής» για την ύπαρξη 1 εκατ. ευρώ που φέρεται να παραδόθηκε σε τρεις σάκους από τον πρώην ισχυρό άνδρα της Novartis, Κωνσταντίνο Φρουζή, προς φύλαξη σε φιλικά του πρόσωπα.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στον χρόνο παράδοσης των σάκων, καθώς, όπως λέει ο κ. Φρουζής, τα χρήµατα παραδόθηκαν τον Ιανουάριο του 2017, µε την έρευνα για τη Novartis να «ανοίγει» τον Δεκέµβριο του 2016, όταν έγινε γνωστό ότι δύο µάρτυρες ζήτησαν να καταθέσουν στην αµερικανική Δικαιοσύνη για τις πρακτικές της φαρµακοβιοµηχανίας.

Τότε ο υπουργός ∆ικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, ζήτησε από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, το πρώτο σκέλος της οποίας ολοκληρώθηκε χθες µε τη διαβίβαση στη Βουλή της δικογραφίας που αφορά στο πρόσωπο του Ανδρέα Λοβέρδου, αλλά και τέσσερις αρχειοθετήσεις. Τα πρόσωπα για τα οποία δεν προέκυψε καµία ένδειξη για την εµπλοκή τους στην υπόθεση είναι οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Παναγιώτης Πικραµµένος, Γιώργος Κουτρουµάνης και Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close