ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διπλάσιο εγγυημένο εισόδημα τον Δεκέμβριο σε 500.000 δικαιούχους

Παρά τις δυσκολίες και την συγκυρία η κυβέρνηση μένει συνεπής στη συμφωνία με τους πολίτες, είπε ο πρωθυπουργός

Σε ένα «σημαντικό νομοσχέδιο», που προσθέτει μία ακόμη δέσμη μέτρων στη συνέχιση ελάφρυνσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων και της απασχόλησης μέσω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας «Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές ρυθμίσεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων».

Παράλληλα τόνισε ότι για τον Δεκέμβριο διπλασιάζεται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για τους σχεδόν 500.000 δικαιούχους. Σε αυτούς εντάσσονται για πρώτη φορά, άστεγοι και γυναίκες, γυναίκες θύματα βίας που ζουν σήμερα σε ξενώνες φιλοξενίας

«Βρίσκομαι εδώ για να δείξω ότι το νομοθετικό έργο συνεχίζεται. Έρχεται ένα κρίσιμο νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση, ένα νομοσχέδιο εμβληματικό. Έρχεται τις επόμενες εβδομάδες το νέο χωροταξικό νομοσχέδιο, ένα νομοσχέδιο που γίνει τολμηρά χρόνια προβλήματα όπως οι παρεκκλίσεις από την εκτός σχεδίου δόμηση. Είναι ένα νομοσχέδιο το οποίο συνδυάζει την ισορροπία ανάπτυξη, πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον. Και τέλος θα ακολουθήσει και θα ψηφιστεί μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων το νομοσχέδιο για τις δημόσιες συμβάσεις. Τη αναμόρφωση του νόμου 4412, ότι θα φέρει διαφάνεια και ταχύτητα στην εκτέλεση» είπε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στα επόμενα βήματα της κυβέρνησης. 

Αναφερόμενος στην μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, υποστήριξε: «Κομβικό στοιχείο στο νομοσχέδιο το οποίο σύντομα θα είναι νόμος του κράτους αποτελεί είναι αποκλιμάκωση ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων και εργοδοτών. Η πρόθεσή μας είναι απολύτως σαφής. Γνωρίζουμε πολλές διεθνείς έρευνες ότι το μη μισθολογικό κόστος στην πατρίδα μας παραμένει δυσανάλογα μεγάλο. Ενθαρρύνει την παραοικονομία, αποθαρρύνει τις επενδύσεις, προτρέπει πολλούς νέους να φύγουν στο εξωτερικό και φυσικά ενθαρρύνει την εισφοροδιαφυγή».

Στη συνέχεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στις εξαγγελίες που έχουν ήδη γίνει το προηγούμενο διάστημα, λέγοντας πως «για τον Δεκέμβριο διπλασιάζεται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημαγια σχεδόν 500.000 δικαιούχους, στους οποίους εντάσσονται για πρώτη φορά άστεγοι συμπολίτες μας και γυναίκες θύματα βίας που ζουν σήμερα σε ξενώνες φιλοξενίας». Τέλος, αναφερόμενος στην επιστρεπτέα προκαταβολή έκανε λόγο για «επιτυχημένο μέτρο», αφού σε μια εβδομάδα το αιτήθηκαν 220.000 επιχειρήσεις που θα λάβουν 1,1 δις ευρώ συνολικά. 

Related Articles

Back to top button