ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση pulse: Στο 28,5% η ΝΔ

Στην πανελλαδική μέτρηση, που παρουσίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού με την Σία Κοσσιώνη, ο διευθυντής της Pulse Γιώργος Αράπογλου, η ΝΔ παραμένει στα ποσοστά των ευρωεκλογών του 2019, καθώς συγκεντρώνει 33% (έναντι 33,1%).

Ο ΣΥΡΙΖΑ «τσιμπά» μία μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση και περνά στην δεύτερη θέση με 15%.

Στον αντίποδα, το ΠΑΣΟΚ χάνει πάνω από μία μονάδα, και κινείται στο 12,5% παρότι ήλπιζε να κεφαλαιοποιήσει την πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη με την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση. Στην τέταρτη θέση καταγράφεται η Ελληνική Λύση, η οποία κέρδισε μία μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση και προσπέρασε το ΚΚΕ.

Δημοσκόπηση Pulse – Πρόθεση ψήφου
Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ διατηρεί διαφορά 15,5 ποσοστιαίων μονάδων καθώς συγκεντρώνει 28,5% έναντι 13% του δεύτερου ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ κινείται στο 11% και ακολουθούν: Ελληνική Λύση 8%, ΚΚΕ 7,5%. Νίκη, Πλεύση από 3%, Σπαρτιάτες και Ν¨εα Αριστερά με 2,5%, Μέρα25 με 2% και Φωνή Λογικής και Δημοκράτες με 1,5%. Οι αναποφάσιστοι κινούνται στο 11,5% ενώ συνολικά η γκρίζα ζώνη είναι στο 14%.

Δημοσκόπηση Pulse -Κατανομή αναποφάσιστων
Στην σενάριο κατανομής αναποφάσιστων, η Pulse δίνει 33% στη ΝΔ, (σχεδόν όσο είχε πάρει στις εκλογές του 2019) και προβάδισμα 18 ποσοστιαίων μονάδων. Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στο 15%, το ΠΑΣΟΚ στο 12,5%, η Ελληνική Λύση ακολουθεί με 9%, το ΚΚΕ με 8,5%/ Εντός Βουλής είναι η Νίκη και η Πλεύση με 3,5% και ακριβώς στο όριο η Νέα Αριστερά με 3%, όσο και οι Σπαρτιάτες. Το Μέρα25 κινείται στο 2,5%, ενώ η Φωνή Λογικής (Αφρ. Λατινοπούλου) και οι Δημοκράτες του Α. Λοβέρδου κινούνται στο 1,8%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται μακράν καταλληλότερος για πρωθυπουργός με 34%. Ακολουθεί 22 μονάδες πίσω, ο Στέφανος Κασσελάκης με ποσοστό 12% αν και «τσιμπά» δύο μονάδες από την προηγούμενη έρευνα. Τρίτος ο Ν. Ανδρουλάκης που παραμένει σταθερός στο 8%.

Δημοσκόπηση Pulse: Απορρίπτει το 51% την πρόταση Κασσελάκη για πρόωρες εκλογές
Η πρόταση του Στ. Κασσελάκη για πρόωρες εκλογές, δεν βρίσκει σύμφωνους τους πολίτες, οι οποίοι σε ποσοστό 51% την αντιμετωπίζουν αρνητικά και μάλλον αρνητικά, έναντι 35% που την βλέπει θετικά και μάλλον θετικά.

Δημοσκόπηση Pulse: Ναι σε προανακριτική για τα Τέμπη
Αντιθέτως το 61% βλέπει θετικά και μάλλον θετικά την πρόταση της αντιπολίτευσης για σύσταση προανακριτικής για την τραγωδία των Τεμπών.

Δημοσκόπηση Pulse: Η ακρίβεια το νούμερο ένα πρόβλημα
Τέλος, η ακρίβεια είναι μακράν το μεγαλύτερο πρόβλημα των πολιτών σε ποσοστό 44%. Ασφάλεια και εγκληματικότητα είναι δεύτερο αλλά πολύ πίσω, σε ποσοστό 7% και ακολουθούν Υγεία και Δικαιοσύνη με 5%.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button