ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση: Μειώθηκε η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ- Ανησυχία για προσφυγικό και ελληνοτουρκικά

Η διαφορά στην πρόθεση ψήφου μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκε κατά μία ποσοστιαία μονάδα, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Όπως και στις 20 Νοεμβρίου, η ΝΔ συγκεντρώνει το 38% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 25%, από 24%. Ακολουθούν ΚΙΝΑΛ 6,5%, ΚΚΕ 5,5%, Ελληνική Λύση 4,5% και Μέρα25 στο 3% ενώ η Χρυσή Αυγή φαίνεται πως διπλασιάζει τα ποσοστά της από το 1% στο 2%.

Λάθος χειρισμοί στο προσφυγικό, λέει το 55%

Περισσότεροι ψηφοφόροι από τους μισούς (55%) απορρίπτουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης στο προσφυγικό ως «μάλλον λανθασμένες» (24%) ή σίγουρα λανθασμένες (31%), ενώ ένας στους τρεις φαίνεται να συμφωνεί με τους χειρισμούς της στο ζήτημα (34%).

Φορολογικά – οικονομία

Ανεστραμμένο είναι το κλίμα σε ό,τι αφορά την οικονομία, όπου το 55% των ερωτώμενων δηλώνει πως οι αποφάσεις της κυβέρνησης σε φορολογικά θέματα και οικονομία κινούνται σίγουρα στη σωστή κατεύθυνση, ενώ το 36% διαφωνεί με την έως τώρα πολιτική του Μαξίμου.

Ασφάλεια

Με τη δημοσκόπηση να έχει γίνει σε δείγμα 1.202 ατόμων το τριήμερο 16 έως 18 Δεκεμβρίου σύμφωνα με την ταυτότητα της σφυγμομέτρησης, το 54% – δηλαδή 649 άτομα – δήλωσαν ότι οι κινήσεις της κυβέρνησης κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και το 35% – δηλαδή 420 άτομα – θεωρούν ότι οι χειρισμοί είναι μάλλον ή σίγουρα λανθασμένοι. Ένας στους δέκα (11%) δεν εξέφρασε άποψη ή δεν απάντησε. Υπενθυμίζεται ότι κατά την τρίτη ημέρα της δημοσκόπησης, έγινε και η τριπλή αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι. Ελληνοτουρκικά

Για την ελληνοτουρκική κρίση, το 54%των ερωτηθέντων δήλωσε ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησης κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, και το 34% εκτιμά ότι οι κινήσεις του Μαξίμου είναι λανθασμένες. Το 12% δεν εξέφρασε άποψη ή δεν απάντησε. Το 61% πάντως παραδέχεται ότι ανησυχεί πολύ ή αρκετά από την ένταση με την Άγκυρα.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 45%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 27% και τρίτος είναι ο «κανένας» με 24%.

Related Articles

Back to top button
Close
Close