ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δηλώνω ναζιστής, με φέρνετε στα όριά μου»: Προκλητικός ο Γιάννης Λαγός στο Εφετείο

Ο καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Γιάννης Λαγός, ομολόγησε για πρώτη φορά ότι είναι ναζιστής και εθνικοσοσιαλιστής

Σε μια άκρως προκλητική δήλωση προχώρησε ο  καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Γιάννης Λαγός  την Παρασκευή στο Εφετείο όπου διεξάγεται η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Ο κατηγορούμενος και πρώην ευρωβουλευτής της εγκληματικής οργάνωσης, Γιάννης Λαγός, έδωσε σήμερα το παρών στο δικαστήριο, όπου δήλωσε χωρίς ίχνος ντροπής ότι είναι ναζιστής ενώπιον της έδρας.

Ο ίδιος μάλιστα δεν παρέλειψε και να ειρωνευτεί υπονοώντας πως εκδικάζεται για τις πολιτικές του ιδέες.

«Δηλώνω ναζιστής! Δεν το έχω πει ποτέ, θα το πω τώρα, με φέρνετε στα όριά μου με τις ερωτήσεις, είμαι εθνικοσοσιαλιστής»

Σύμφωνα με το Golden Dawn Watch, όταν ο Εισαγγελέας ρώτησε για το έμβλημα της Θούλης και αν αυτό είχε σχέση με το ναζιστικό καθεστώς και αν η σβάστικα της Θούλης είναι διαφορετική από την ναζιστική σβάστικα, ο Λαγός παρενέβη φωνάζοντας: «Δεν είναι πολιτική κατά τα άλλα η δίκη αυτή!».

«Δεν ντρέπεστε, ρεζίληδες!»

Ο Εισαγγελέας συνέχισε ρωτώντας: «Ο κύριος Κασιδιάρης έχει πει ότι δεν είναι σβάστικα το τατουάζ στο χέρι τους» με τον Λαγό να λέει εκνευρισμένος:

«Δηλώνω ναζιστής! Θα με δικάσετε γι’ αυτό; Για να φύγουμε κάποτε! Δεν το έχω πει ποτέ, θα το πω τώρα, με φέρνετε στα όριά μου με τις ερωτήσεις, είμαι εθνικοσοσιαλιστής! Μη γελοιοποιείτε άλλο τον εαυτό σας, καταδικάστε με να τελειώνετε. Έχετε εδώ τον γραφικό μάρτυρα, δεν ντρέπεστε, ρεζίληδες!».

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος διαπίστωσε ότι ο κατηγορούμενος αποχωρεί με τη θέλησή του, με τον συνήγορο των Αιγύπτιων αλιεργατών, Κώστα Σκαρμέα, να παρεμβαίνει στη συνέχεια για να διευκρινίσει αν καταγράφηκε η παραπάνω δήλωση του Λαγού καθώς, όπως χαρακτηριστικά είπε, «είναι πολύ σημαντικό, είναι η πρώτη φορά που ομολογείται ανοιχτά κάτι τέτοιο».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button