ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν θα είναι υποψήφιοςο Φρέντι Μπελέρη με τη ΝΔ 

Ο προφυλακισμένος δήμαρχος Χειμάρρας φαίνεται πως δεν θα είναι τελικά στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές. Ποιοι διαφώνησαν με μία υποψηφιότητα του.

Στο να μη συμπεριληφθεί τελικά ο Φρέντι Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται πως καταλήγει τελικά το κυβερνών κόμμα.

Επισήμως, από το κυβερνητικό στρατόπεδο λένε πως οι οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμη και παραπέμπουν στην επίσημη ανακοίνωση του γαλάζιου ευρωψηφοδελτίου τη Δευτέρα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν πως τελικά η γαλάζια ηγεσία κλίνει προς την απόφαση να μην είναι με τη ΝΔ υποψήφιος στις ευρωεκλογές ο προφυλακισμένος δήμαρχος Χειμάρρας.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά πληροφορίες ανέφεραν πως είχε συζητηθεί η ένταξη του κ.Μπελέρη στο γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο, με προφανή στόχο να περιορίσει η ΝΔ τον κίνδυνο διαρροών προς τα δεξιά στις ευρωεκλογές.

Μάλιστα ο γιος του Φρέντι Μπελέρη, Πέτρος, έδωσε το παρόν και στο συνέδριο της ΝΔ το περασμένο Σάββατο και φωτογραφήθηκε με τον πρώην υπουργό Επικρατείας, Σταύρο Παπασταύρου. Ο κ. Παπασταύρου υπενθυμίζεται ότι είχε επισκεφθεί τον περασμένο Νοέμβριο την Αλβανία και είχε συναντηθεί με τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας στις φυλακές Δυρραχίου. Ο κ. Παπασταύρου φερόταν ως εκ τούτου ως ο εμπνευστής μίας υποψηφιότητας Μπελέρη, θιασώτης της οποίας ήταν επίσης ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης.

Οι ενδοκυβερνητικές ενστάσεις

Ωστόσο στο υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και εντός του Μαξίμου, υπήρχαν και ενστάσεις σε μία υποψηφιότητα Μπελέρη με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές. Μεταξύ των διαφωνούντων φέρονται να είναι ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, η υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

Το σκεπτικό των διαφωνούντων ήταν πως πρώτον η ένταξη του στο γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο θα μετέτρεπε σε διμερές ένα θέμα που η Αθήνα θεωρεί ευρωπαϊκό, καθώς καλεί την Αλβανία να απελευθερώσει τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας ώστε να προχωρήσει η διαδικασία ένταξης της στην ΕΕ.

Υπήρχαν επίσης φωνές στο γαλάζιο στρατόπεδο που εξέφραζαν ανησυχία για το ενδεχόμενο μία υποψηφιότητα Μπελέρη με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές να αποδυναμώσει τις διεκδικήσεις της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία ως πολιτών της χώρας.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button