ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν έχω πάρει ούτε ευρώ από την ΕΕ» λέει η αδερφή της Εύας Καϊλή

H ιταλική εφημερίδα παρατηρεί ότι η Μανταλένα Καϊλή δεν λέει κουβέντα για τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι

Απαντήσεις από την αδερφή της Εύας Καϊλή, Μανταλένα, για την «φερόμενη εγκληματική οικογένειά της» απηύθηνε η ιταλική εφημερίδαCorriere della Serra, μετά τα δημοσιεύματα ότι και η ίδια είναι αντικείμενο ερευνών.

Η Μανταλένα Καϊλή υποστηρίζει στην ιταλική εφημερίδα ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη αλλά δημοσιεύματα και «εντυπώσεις» που έχουν σχηματιστεί στην κοινή γνώμη, προσθέτοντας ότι στη δική της υπόθεση δεν υπάρχει νομική βάση για την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος της.

Η ίδια επιμένει στη θέση ότι δεν έχει λάβει χρήματα «και αναρωτιέται γιατί θα πρέπει να σχολιάσει “παράνομες ενέργειες που δεν προκύπτουν από έγγραφα”».

Η Corriere della Serra αναφέρει, επίσης, ότι η Μανταλένα Καϊλή γνωρίζει καλά τον Φραντσέσκιο Τζιόρτζι, τον σύντροφο της αδερφής της, Εύας, «καθώς τους φιλοξένησε στο σπίτι της στην Αθήνα για 16 μήνες κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά δεν θέλει να κάνει καμία αναφορά στο πρόσωπό του 35χρονου ο πατέρας του οποίου είναι παλαιός φίλος του Αντόνιο Παντζέρι (σ.σ. του φερόμενου ως «εγκέφαλου» του Qatargate)».

Οι δημοσιογράφοι της ιταλικής εφημερίδας ρώτησαν την Μανταλένα Καϊλή για τις πληροφορίες περί έρευνας για τη Elontech με την ίδια να απαντά ότι δεν είναι ΜΚΟ αλλά «ένα επιστημονικό παρατηρητήριο για τις νέες τεχνολογίες».

Ειδικά, δε, στο ερώτημα αν έχει λάβει χρήματα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η αδερφή της Εύας Καϊλή απαντά «ούτε ένα ευρώ» ενώ στο δεύτερο ερώτημα αν υπάρχει κάποια σύνδεση με τις Βρυξέλλες, απαντά «παρευρεθήκαμε στην τέταρτη συνεδρίαση για την τεχνητή νοημοσύνη που διοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τη συνεργασία της UNESCO, του Συμβουλίου της Ευρώπης και του ΟΟΣΑ».

Όσον αφορά την υπόθεση της αδερφής της, η Μανταλένα Καϊλή λέει στην Corriere della Serra ότι «είναι σε εξέλιξη έρευνες για την Εύα, θα υπάρξει δίκη και θα δούμε

Related Articles

Back to top button